PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

9014.jpeg
Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja
Koalīcija vakar, 21.septembrī, sprieda, vai pašvaldībām būtu jāapmaksā aukļu pakalpojumi, ja bērnam netiek nodrošināta vieta vietējā bērnudārzā.

Kā žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma, par šo jautājumu paredzēts rīkot atsevišķu sanāksmi, pie vienošanās sēdes laikā neizdevās nonākt.

Plānots, ka divu dienu laikā koalīcijas atbildīgie cilvēki sanāks kopā, lai saskaņotu attiecīgos grozījumu Izglītības likumā, norādīja L.Straujuma un parlamentārietis Imants Parādnieks.

I.Parādnieks piedāvā noteikt, ka pašvaldībām būs jāapmaksā aukļu pakalpojums tajā laika posmā, kad bērnam nebūs nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā. Deputāts skaidroja, ka atbilstoši viņa priekšlikumam situācijā, kad bērnam neatradīsies vieta pašvaldības bērnudārzā, vecāki varētu izvēlēties, vai saņemt finansējumu no pašvaldības, lai savu bērnu laistu privātā bērnudārzā vai arī lai nolīgtu aukli, informē ziņu aģentūra LETA.

E-klase jau informēja, ka valdība 8.septembrī atbalstīja VARAM priekšlikumu no nākamā gada pārtraukt valsts finansējuma piešķiršanu gadījumos, ja bērnam netiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā, nododot šīs rūpes pašvaldību ziņā.