PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

RSU aicina skolu pedagogus uz ikrudens pilnveides lekcijām
RSU aicina skolu pedagogus uz ikrudens pilnveides lekcijām
Foto: RSU
Pateicībā par pašaizliedzīgo darbu Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) aicina skolu pedagogus un vadību uz semināru Atvērtās lekcijas skolotājiem, kas kalpos kā bagātinošs atelpas brīdis ikdienas skrējienā. Seminārs noritēs tiešsaistē, un aptvers tādas tēmas kā digitāli rīki aizraujošam grupu darbam, ceļš uz veiksmīgu paaudžu mijiedarbību, galvassāpju atpazīšana un novēršana, skolotāju, skolēnu un vecāku tiesības un pienākumi izglītības procesā, kā arī radošas pašpalīdzības metodes izdegušiem pedagogiem. Pasākums noritēs ceturtdien, 21. oktobrī, no plkst. 10.40 līdz 16.40. Pieteikšanās līdz 19. oktobra plkst. 12.00. Par dalību šajā bezmaksas seminārā pedagogi saņems RSU apliecinājumu.

“Izglītības procesa nepārtrauktības nodrošināšana šajos sarežģītajos apstākļos no pedagogiem ir prasījusi daudz. Taču, neskatoties uz sarežģījumiem, tas izdevies ļoti labi – RSU studentu saimei šoruden pievienojās ap 2000 lieliski sagatavoti pirmkursnieki, kuru sniegums centralizētajos eksāmenos bija vidēji 78% un kuri izturēja nopietnu uzņemšanas konkursu. Atvērtās lekcijas, kurās ar zināšanām dalās mūsu augstskolas pedagoģijas eksperti, ārsti-psihoterapeiti, farmaceiti, juristi un mākslas terapeiti, ir mūsu paldies skolām,” saka RSU studiju prorektore profesore Tatjana Koķe, kura atklās šo pasākumu.

Atvērtās lekcijas skolotājiem plkst. 11.00 ievadīs RSU Pedagoģiskās izaugsmes centra inovāciju vadītājs Raimonds Strods, stāstot par interaktīvo platformuMiro – digitālu rīku aizraujošam attālinātam grupu darbam. Grupu darbs ir vērtīgs ne tikai, lai mācīšanās procesu padarītu aktīvāku, iesaistošāku, pielietotu iegūtās zināšanas un pilnveidotu sadarbības prasmes, bet arī lai risinātu sarežģītākas pakāpes uzdevumus.

Lekcijā Dažādu paaudžu veiksmīgas mijiedarbības atslēga plkst. 12.00 ārsts-psihoterapeits, RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras docētājs Artūrs Miksons pievērsīsies allaž aktuālajam jautājumam – kā savstarpēji sarunāties un sadarboties dažāda vecuma cilvēkiem. Lektoram ir plaša pieredze gan kā mācībspēkam, gan klīniskajā darbā ar pacientiem.

Galvassāpes pandēmijas laikā kļuvušas par arvien izplatītāku ikdienas pavadoni. Kā tās atpazīt un kā rīkoties, saskaroties ar galvassāpēm – šo tēmu ar pedagogiem pārrunās RSU Farmācijas ķīmijas katedras docētāja farmaceite Anna Gavrilova lekcijā plkst. 13.00.

Plkst. 14.15 ar lekciju Skolēnu pienākumi no juridiskā skatpunkta: kā tos skolēniem skaidrot? uzstāsies zvērināta advokāte, RSU docente Karina Palkova un RSU lektors Juris Zīvarts. Sarunā ar pedagogiem juristi skars ne tikai skolēnu, bet arī vecāku tiesības un pienākumus izglītības procesā, skatot arī izaicinājumus, ar kuriem pedagogi varētu saskarties gan pandēmijas laikā, gan pēc tās.

Atvērtās lekcijas skolotājiem plkst. 15.15 noslēgs mākslas terapeites, RSU docētājas Elīna Akmane un Ilze Plūme, runājot par radošām pašpalīdzības metodēm, saskaroties ar izdegšanu. Kā norāda speciālistes, radošums var palīdzēt atbrīvot un izreaģēt emocijas, pārvarēt grūtības un risināt problēmas, ietekmējot ne tikai pedagoga emocionālo veselību, bet arī profesionālo un citu dzīves jomu efektivitāti.

Reģistrēšanās RSU mājaslapā.

Reklāmraksts