PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

RSU diplomu šovasar saņems teju 1300 absolventi
RSU diplomu šovasar saņems teju 1300 absolventi
Foto: RSU
Izvērtējot epidemioloģisko situāciju valstī un atsaucoties absolventu vēlmei svētku dienā būt augstskolā, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) vasaras izlaidumus lēmusi rīkot klātienē.

Izlaidumu maratonu 25. jūnijā uzsāks Ārvalstu studentu nodaļas absolventi, bet 3. jūlijā noslēgs Medicīnas fakultātes absolventi. Kopumā augstskolu šogad absolvēs teju 1300 jaunie speciālisti. Gādājot par veselību un drošību, šīs vasaras izlaidumos piedalīsies vien absolventi, studiju programmu vadītāji, docētāji un augstskolas vadība, bet radinieki un draugi aicināti sekot līdzi izlaidumiem tiešsaistē RSU mājaslapā, kur izlaidumu ieraksti būs atrodami arī pēc to norises.

Ceturtdien, 25. jūnijā, plkst. 16.00 diplomus saņems ārvalstu studenti, kas beiguši tādas starptautiski konkurētspējīgas studiju programmas angļu valodā kā Medicīna, Zobārstniecība un Sociālais darbs ar bērniem un jauniešiem.

Pirmdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00 izlaidums noritēs Rehabilitācijas fakultātes studentiem, starp kuriem lielākoties ir jaunie fizioterapeiti, audiologopēdi, ergoterapeiti un programmas Uzturs beidzēji. Savukārt plkst. 16.00 diplomus saņems Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes absolventi, lielākoties medicīnas māsu un vecmāšu. Studijas beidz arī virkne sabiedrība veselības, sociālā darba, veselības psiholoģijas un uzturzinātnes speciālistu. Uz izlaidumu Rīgā šovasar ieradīsies arī RSU Liepājas filiāles absolventi, kas apguvuši masiera, ārsta palīga un medicīnas māsas profesiju.

Otrdien, 30. jūnijā, plkst. 11.00 notiks Eiropas studiju fakultātes izlaidums, kurā diplomus saņems jaunie politologi, starptautisko attiecību, biznesa, ekonomikas, reklāmas un mārketinga speciālisti. Izlaidumus plkst. 14.00 turpinās Komunikācijas fakultāte, starp kuras absolventiem šovasar ir multimediju komunikācijas eksperti, jaunie žurnālisti, fotogrāfi, PR speciālisti, psihologi, sociologi un sociālantropologi.

Trešdien, 1. jūlijā, plkst. 14.00 diplomus saņems Juridiskās fakultātes bakalauri un maģistri, kuri absolvē gan akadēmisko, gan profesionālo studiju programmu Tiesību zinātne.

Ceturtdien, 2. jūlijā, plkst. 12.00 studijas svinīgi noslēgs Farmācijas fakultāti absolvējušie jaunie farmaceiti un Zobārstniecības fakultātes absolventi – programmu Zobārstniecība un Zobu higiēna beidzēji.

RSU šīs vasaras izlaidumiem punktu pieliks Medicīnas fakultātes absolventi – programmu Medicīna un Pediatrija beidzēji, kuru izlaidums noritēs piektdienā, 3. jūlijā, plkst. 14.00.