PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

11318.jpeg
Foto: Eduards Lapsa
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolā (IZV) 18. martā notika svinīga ceremonija, kurā apbalvoja erudītākos skolēnus. 

Ceremonijā tika apbalvoti IZV 3. Atklātās inženierzinātņu olimpiādes, konkursu "Inovators" un "Torņu spēles" uzvarētāji - Latvijas erudītākie, inovatīvākie un radošākie skolēni. Viņus sveica skolas direktore Solveiga Medne, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis un citi. Pasākumu vadīja Dr. biol. Juris Šteinbergs.

"Katrs skolēns šajā skolā ir izcila personība, un katrs pēc desmit gadiem var kļūt par zinātņu doktoru. Vidusskolēnu vecums ir laiks, kad attīstās smadzenes, tādēļ tas ir piemērotākais dzīves periods, lai intensīvi mācītos. Skolēniem novēlu nepalaist vējā tieksmi pēc zināšanām," uzsvēra RTU rektors L.Ribickis.

IZV Atklātajā inženierzinātņu olimpiādē 9.klases skolēni no visiem Latvijas novadiem apliecināja savas zināšanas matemātikā, fizikā, ķīmijā un informātikā. Olimpiādē šogad uzvarēja Olivers Prānis no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, dalītajā otrajā vietā ierindojās Filips Ēcis no Talsu Kristīgās vidusskolas un Alekss Daniels Šipicins no Liepājas 2.vidusskolas, bet dalītajā trešajā vietā – Mārtiņš Dāvis Apsītis no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Kārlis Šusters no Rīgas Juglas vidusskolas. Laureāti un 15 atzinības rakstu saņēmēji balvā ieguva budžeta vietu RTU IZV. Olimpiāde norisinājās divās kārtās, pirmajā piedalījās 300 skolēni, no kuriem 86 sacentās otrajā kārtā.

Makaronu torņu būvniecības konkursā "Torņu spēles", kurā 7.-9.klases skolēni sacentās izturīgāko, inženiertehniski veiksmīgāko, skaistāko un apjomīgāko spageti torņu būvniecībā, uzvarēja Rīgas 47.vidusskolas 9. klases skolniece Viktorija Daņilova, otrajā vietā ierindojās Rīgas 45. vidusskolas 9. klases skolnieks Ralts Bleiders, bet trešajā vietā - Ludzas 2. vidusskolas 8. klases skolnieks Māris Pašēvics. Skatītāju balsojumā uzvarēja Daugavpils Krievu vidusskolas liceja 8. klases skolniece Anastasija Makarova, tā E-klasi informē RTU Ārējās komunikācijas nodaļas Sabiedrisko attiecību departaments.

Konkursā "Inovators" dalībniekiem bija jāizgudro inženiertehniska ierīce, kas palīdz atrisināt kādu konkrētu problēmu vai piedāvā uzlabojumus jau zināmām ierīcēm. Konkursā uzvarēja Jelgavas 5.vidusskolas 7.klases komanda fizikas skolotāja Iosifa Spirta vadībā. Viņi izgudrojuši saules elektroplaniera modeli, kas aprīkots ar saules baterijām un superkondensatoru saules enerģijas uzkrāšanai.

RTU IZV darbību sāka 2015.gada 1.septembrī. Gadu pēc dibināšanas skola ieguva 1. vietu Ata Kronvalda fonda labāko mazo skolu reitingā, kurš sastādīts, balstoties uz skolēnu panākumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, valsts mēroga konkursos, kā arī Latvijas skolēnu zinātniskajā konferencē.

Vairāk foto interneta vietnē flickr.