PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

depth-of-field-desk-essay-210661.jpg
Foto: Pexels
Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), Latvijas Universitātē (LU) un Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) vairākās studiju programmās turpinās studentu uzņemšana budžeta vietās.

Vairākās RTU bakalaura un koledžas studiju programmās turpinās studentu uzņemšana budžeta vietās, savukārt programmās, kurās budžeta vietu nav, vai arī tās jau ir aizpildītas, ir iespējams pieteikties arī studijām par maksu. Pieteikšanās pamatstudijām iespējama līdz 30.augustam, aģentūru LETA informēja augstskolā.

RTU brīvās budžeta vietas vēl pieejamas vairākās programmās, kā, piemēram, "Ģeomātika", "Transportbūves", "Elektronika un mobilie sakari", "Ķīmija", "Materiālzinātnes", "Apģērbu un tekstila tehnoloģija" un virknē citu programmu.

LLU studētgribētājiem vēl ir iespējams iegūt valsts finansētas pamatstudiju vietas vairākās programmās, kā arī pieejamas maksas studiju vietas visās augstskolas piedāvātajās studiju programmās. Uzņemšana augstskolā ilgs arī līdz 30.augustam.

LLU budžeta vietas atlikušas vēl sekojošās pamatstudiju programmās - "Būvniecība", "Zemes ierīcība un mērniecība", "Vide un ūdenssaimniecība", "Lauksaimniecība", "Lauksaimniecības inženierzinātne", "Lietišķā enerģētika", "Kokapstrāde", "Pārtikas produktu tehnoloģija" un "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība".

Savukārt LU brīvajās studiju vietās iespējams pieteikties līdz 28.augustam. Budžeta vietas vēl pieejamas vairākās pamatstudiju programmās, kā, piemēram, "Fizika", "Matemātika", "Baltu filoloģija", "Vācu valodas skolotājs", "Dabaszinātņu un informāciju tehnoloģijas skolotājs", "Ģeogrāfija", "Somugru studijas" un virknē citu programmu.

Iepriekš Rīgas Stradiņa universitātes mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa aģentūrai LETA sacīja, ka valsts piešķirtās budžeta vietas pamatstudiju programmās ir aizpildītas, un patlaban reflektanti var pieteikties vēl tikai uz maksas studiju vietām virknē sociālo zinātņu studiju programmu, kā arī vairākām veselības aprūpes studiju programmām, galvenokārt, nepilna laika klātienē.

Savukārt Biznesa augstskolā "Turība" uzņemšana budžeta vietās turpināsies līdz 10.augustam, bet maksas vietās uzņemšana pamatstudiju programmās noritēs līdz 31.augustam, sacīja augstskolā.

Šogad pamatstudijām kādā no 13 Latvijas augstskolām kopumā pieteikušies 10 911 reflektanti, kas ir augstākais studēt gribētāju skaits pēdējo piecu gadu laikā, informē LETA.