PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10188.jpeg
Foto: dotshock / 123RF
Šodien Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) slēgs sadarbības līgumu ar Pekinas Starptautisko studiju universitāti (Beijing International Studies University - BISU) par studentu apmaiņu, informēja RTU.

Līgums tiks slēgts BISU delegācijas un Pekinas pašvaldības delegācijas vizītes laikā Rīgā.

Latvijā viesosies Pekinas vicemērs Zhang Gong ar pašvaldības delegāciju un BISU prezidents Ji Jinbiao ar augstskolas delegāciju. Viesi apmeklēs RTU Ķīpsalas studentu pilsētiņu, kurā viesosies RTU Dizaina fabrikā, Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē, pēc tam tiksies ar Inženierekonomikas un vadības fakultātes un E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes (ETHZF) pārstāvjiem. Delegācija viesosies arī Rīgas domē, kurā tiksies ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu un viņa vietnieku Andri Ameriku.

Rīgas domē RTU rektors Leonīds Ribickis parakstīs līgumu ar BISU prezidentu Ji Jinbiao. Līgums paredz, ka bakalaura līmeņa studiju studenti, kuri BISU un RTU latviešu valodas pasniedzēju vadībā divus gadus mācījušies latviešu valodu, sākot no šī gada rudens gadu studēs RTU ETHZF bakalaura profesionālajā studiju programmā "Tehniskā tulkošana."

RTU jau vairākus gadus cieši sadarbojas ar BISU, kas ir viena no vadošajām Pekinas universitātēm. Abu pušu sadarbības rezultātā tiek īstenota programma "2+1+1+3". Tās laikā 20 ķīniešu skolēnu grupa divus gadus līdztekus mācībām vidusskolā Ķīnā RTU pasniedzējas vadībā intensīvi apguva latviešu valodu. No 2017.gada rudens līdz 2018.gada jūnija beigām šie skolēni Latvijā ETHZF pasniedzēju vadībā turpina apgūt latviešu valodu, kā arī mācās angļu valodu, Latvijas vēsturi un kultūras vēsturi, datorzinības, pirmos soļus pētniecībā un citus mācību priekšmetus.

Jūnija beigās šie skolēni atgriezīsies Pekinā, kur pabeigs mācības vidusskolā, lai pēc gada no jauna atgrieztos Latvijā, kur sāks studijas kādā no RTU programmām, informē aģentūra LETA.

Vizītes laikā Pekinas delegācijas pārstāvji arī tiksies ar Ķīnas skolēniem, iepazīsies ar viņu mācību sasniegumiem, mācību vidi un aprīkojumu, kā arī mācībspēkiem.