PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

12095.jpeg
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja
Skolotājiem enerģiju nepieciešams smelties no skolēniem, intervijā telekanāla LNT raidījumam "900 sekundes" teica izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Runājot par jauno mācību saturu, kura pakāpeniska ieviešana notiks tuvākajos mācību gados, ministrs atzina, ka lielāka daļa skolotāju ir gatavi pāriet uz kompetenču saturu.

Viņš atzina, ka daļa pedagogu, iespējams ir darbā izsīkuši un noguruši, tādēļ ierosināja smelties enerģiju no skolēniem, kuriem enerģijas ir pārpārēm.

K.Šadurskis atgādināja, ka galvenās pārmaiņas, saistībā ar kompetencēs balstītā mācību satura ieviešanu, būs nākamajā gadā. Un šogad skolas tam aktīvi gatavosies, informē aģentūra LETA.

Ministrs piebilda, ka vienmēr būs apšaubītāji, būs diskusijas un būs ne tik veiksmīgas lietas. "Tā ir demokrātiskas valsts pieredze - ministrija dod nosacījumus un ļauj sistēmai attīstīties," teica K.Šadurskis.

Viņš arī atgādināja par citām pārmaiņām, kas sagaidāmas izglītības jomā, piemēram, skolēnu skaita palielināšanu vidusskolās, mācību sākšanu pirmajā klasē no sešu gadu vecuma u.c.