PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

15419496694_6ce8eb97ce_z.jpg
Foto: Saeimas Kanceleja
Olimpisko spēļu sacensību norise Latvijā var veicināt Latvijas atpazīstamību un prestižu, uzskata izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Šadurskis aģentūrai LETA atgādināja, ka Latvija jau ir organizējusi vairākus augsta līmeņa pasākumus, līdz ar to valstij ir pieredze, tostarp drošības nodrošināšanā pasākumu laikā. Taču, kā uzsvēra ministrs, būtisks jautājums par Olimpisko spēļu sacīkšu norisi Latvijā, Siguldā ir finansiālās iespējas, par ko piedāvājuma gadījumā būtu jāizšķiras Ministru kabinetam.

"Sacensību organizēšana ir izdevumi, par ko būtu jālemj valdībai, ja piedāvājums, protams, nav no fantastikas sfēras," uzsvēra politiķis.

Šadurskis pārliecināts, ka, ja Latvijai būtu iespēja piedalīties Olimpisko spēļu organizēšanā, tad tas būtu "brīnišķīgs veids, kā veicināt mūsu valsts sporta prestižu, valsts atpazīstamību". Jautājums ir par izmaksām," piekodināja politiķis.

"Ja šādas durvis paveras, tad jautājums ir, cik tas maksā, kādi ir termiņi, vai varam visu izdarīt. Ja varam, tad uz priekšu," teica politiķis.

Zviedrijas pārstāvji ir uzrunājuši Latvijas Olimpisko komiteju par iespēju pieteikt Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi, lai kandidētu uz ziemas olimpisko spēļu sarīkošanu Stokholmā 2026.gadā, vēsta Latvijas Televīzija.