PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9636.jpeg
Foto: server / 123RF
Šogad nav iespēju iegūt vēl papildu līdzekļus pedagogu algām, vakar, 3.martā, norādīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

"Mums ir Saeimas piešķirtais budžeta palielinājums mērķdotācijai. Šajā gadā citu iespēju nav," pēc tikšanās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību uzsvēra ministrs.

Ja raugās uz nākotni, jāskatās, kāds grafiks būs turpmāk, pauda K.Šadurskis, uzsverot, ka ir jālūko, kā pieaugs finansējuma apjoms. Algu palielinājumam būtu jāparedz finansējums no mērķdotācijas pieauguma un skolu tīkla sakārtošanas.

K.Šadurskis apliecināja, ka nākotnē samazināsies skolu skaits, taču pagaidām gan viņš vēl nevarot pateikt, cik daudz skolu nāksies slēgt. Līdz ar to skolu tīkla sakārtošanas rezultātā gūtie līdzekļi būšot jāvirza pedagogu atalgojumam.

Tā kā skolu tīkla slēgšanas gadījumā daļa pedagogu zaudēs darbu, ir nepieciešams domāt par sociālo spilvenu, norādīja K.Šadurskis. Pēc viņa teiktā, tam gadā būtu nepieciešami 2,5 miljoni eiro. Šim mērķim pašlaik nav līdzekļu, atzina ministrs, tomēr viņš pauda, ka tā ir reālistiska prasība, turklāt "absolūti nepieciešama".

Tā kā šī gada budžetā nav iespējams rast vēl papildu līdzekļus, ir jādomā par algu palielināšanas grafiku, sacīja ministrs.

Pašlaik vēl aizvien nav rasts papildu finansējums pirmsskolas pedagogu atalgojuma celšanai. Arī šoreiz K.Šadurskis pauda, ka šī gada budžetā to nevar atrisināt. Vienlaikus viņš solīja, ka 2017.gada budžetā šim jautājumam jābūt risinātam, informē ziņu aģentūra LETA.