PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7545.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Saeima, izskatot priekšlikumus nākamā gada budžetam, noraidīja ierosinājumu paredzēt 12 miljonus eiro pedagogu jaunā darba samaksas modeļa ieviešanai.

Šādu lēmumu Saeima pieņēma vakar, 17.decembrī, izskatot opozīcijas ierosinājumu.

Pašlaik budžeta projektā tam rezervētais finansējums nākamā gada četriem mēnešiem ir trīs miljoni eiro, savukārt opozīcija aicināja tam paredzēt 12 miljonus eiro.

Parlamentārietis Arvīds Platpers akcentēja, ka ieguldījumi izglītībā palīdz sasniegt ekonomisko izaugsmi. Viņš uzsvēra, ka skolotājiem nozīmīgi jāpaaugstina algas un tas palīdzēs piesaistīt cilvēkus šai profesijai. Deputāts Ņikita Ņikiforovs debatēs uzsvēra, ka 12 miljoniem jābūt ierakstītiem valsts budžetā, nevis jādod tikai solījums, ka līdzekļi tiks atrasti vēlāk, informē ziņu aģentūra LETA.

"Mēs visi jau daudzas reizes esam dzirdējuši, ka ir izstrādāti un Izglītības un zinātnes ministrijā apstiprināti divi jauni pedagogu atalgošanas modeļi un pašlaik notiek to modeļu aprobācija vairākās Latvijas skolās. Līdz ar to mēs uzskatām, ka politiskais lēmums par to, ka no 2015.gada 1.septembra mums būs jauns modelis, kā mēs maksājam naudu pedagogam, ir pieņemts," pauda N. Ņikiforovs.

Jaunā pedagogu darba samaksas modeļa aprobācija jau ir sākusies, un pedagogi, kā arī IZM bija norādījusi, ka jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai nepieciešams papildu finansējums. Pretējā gadījumā tas var tikai pasliktināt pedagogu darba samaksas situāciju.

Nevienojoties par atalgojuma jautājumu, pedagogi plāno streikot.