PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

11891.jpeg
Foto: 123RF
Saeimas komisijā izskatīs likumprojektu par izdienas pensiju piešķiršanu speciālās izglītības, sporta un pirmsskolas izglītības skolotājiem.

Likumu pēc ilgāka pārtraukuma skatīs 2017.gada 17.maijā, pirmajā lasījumā tas pieņemts jau 2015.gada 17.septembrī, taču vēl nav stājies spēkā.  

Pēc Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rosinājuma Sociālo un darba lietu komisijas virzītais likumprojekts, kas paredz pieprasīt izdienas pensiju speciālās izglītības, sporta un pirmsskolas izglītības skolotājiem šobrīd ir izskatīts tikai pirmajā lasījumā. 2016.gada 16.novembra LIZDA Valdes sēdē Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča informēja, ka 2017.gada sākumā likumprojekts tiks izskatīts komisijā, un viņa cer, ka likums varētu stāties spēkā ar 2018.gada 1.janvāri. LIZDA turpinās aktīvi iesaistīties, lai šis likumprojekts tiktu virzīts turpmākajos divos lasījumos.

LIZDA cer, ka deputāti Saeimas komisijā pieņems atbildīgus lēmumus un ka nākamā gada budžetā tiktu paredzēti līdzekļi pedagogu izdienas pensijām.