PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10092.jpeg
Foto: Foto: pawelhelbik / 123RF
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien plkst.10 plāno lemt par šogad neiztērēto līdzekļu pārdali izglītības un veselības jomās, liecina sēdei sagatavotie dokumenti.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lūgusi veikt apropriācijas pārdali, lai 2018.gadā segtu izdevumus saistībā ar Latvijā paredzēto nacionālas nozīmes starptautisku sporta sacensību organizēšanu 2019.gada janvārī. Tā Latvijas Kamaniņu sporta federācijai nepieciešami 120 000 eiro Pasaules kausa posma kamaniņu sportā organizēšanai, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai - 75 000 eiro Eiropas kausa posma skeletonā un bobslejā divniekiem organizēšanai. Līdzekļus šiem mērķiem paredzēts pārdalīt no vairākām budžeta apakšprogrammām, tostarp dotācijām brīvpusdienu nodrošināšanai sākumskolēniem un līdzekļiem nacionālās nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai.

Tāpat IZM 100 000 eiro no budžeta apakšprogrammas "Dotācija brīvpusdienu nodrošināšanai 1., 2., 3. un 4.klases izglītojamiem" lūdz pārdalīt Bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" un sporta centra "Mežaparks" infrastruktūras attīstībai, kā arī inventāra un aprīkojuma iegādei.

Savukārt Veselības ministrija (VM), palielinoties rezidentu skaitam, lūgusi iedalīt no divām budžeta apakšprogrammām vairāk nekā 3,171 miljonu eiro rezidentu apmācībām, informē aģentūra LETA.

Tāpat komisijai būs jāizskata VM lūgums vairāk nekā 4,593 miljonus eiro no apakšprogrammas "Pārējo ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšana" piešķirt starptautisko norēķinu par sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem apmaksai. Līdzekļi nepieciešami, lai nodrošinātu daļēju apmaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem Eiropas Savienības sociālā nodrošinājuma sistēmā atbilstoši saņemtajiem rēķiniem, kuru apmaksas termiņš ir 2018.gads. Šim mērķim vairāk nekā 2,205 miljonus eiro plānots pārdalīt arī no apakšprogrammas "Plānveida stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšana".

Ministrijas norādījušas, ka apropriāciju pārdales neietekmēs valsts konsolidētā budžeta finansiālo bilanci.