PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7980.jpeg
Foto: vlue / 123RF
Izglītības likumā vajadzētu nostiprināt ideju par tikumiskās audzināšanas virzienu, kas atbilst Satversmes 110.pantā aizsargājamām sabiedriskām vērtībām. 

Tā uzskata Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko, uzsverot, ka aizsargājamās vērtības ir laulība un ģimene. Viņasprāt, vienlaikus Izglītības likumā vajadzētu ierakstīt, ka skolās nedrīkst  pieļaut tādu materiālu izplatīšanu, kas var negatīvi ietekmēt skolēnu tikumisko, estētisko, fizisko un intelektuālo attīstību.

"Uzticot bērnus izglītības iestādei, mēs gribam būt pārliecināti, ka tā sniegs bērnam drošas un veiksmīgas dzīves pamatus un nekropļos bērna dzīves uztveri, bet gan audzināšanā pieturēsies pie tradicionālām pamatvērtībām. Tas ir tas, uz ko paļaujas visi vecāki, laižot bērnus uz skolu," norāda J. Stepaņenko, kura ir arī četru bērnu mamma. Viņas priekšlikumus grozījumiem Izglītības likumā šodien skata Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

"Neskatoties uz to, ka mūsu valsts Satversme aizsargā tradicionālu ģimeni un tās vērtības, pēdējos gados vairākkārt notikuši mēģinājumi mainīt priekšstatus par to, kas ir par valsts nākotni un attīstību domājoša ģimene," saka J. Stepaņenko,

Deputāte arī uzskata,  ka “manipulācijas ar bērniem tiek veiktas izglītības iestādēs vecumā, kad viņiem tikai veidojas zināšanas par lietu kārtību un procesiem sabiedrībā”.