PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9454.jpeg
Foto: inspirestock / 123RF
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) plāno sagatavot interaktīvu mācību līdzekli skolēniem.

Mācību līdzeklis paredzēts, lai mācību stundas pretkorupcijas tēmu apgūšanai padarītu praktiskākas un interesantākas, ziņu aģentūru LETA informēja KNAB.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks tikās ar Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāju Guntaru Catlaku un pārrunāja sadarbības jautājumus jauniešu izglītošanas jomā, lai sekmētu noliedzošas attieksmes pret korupciju veidošanu dažāda vecuma skolēnu auditorijās.

Lai nākotnē veicinātu neiecietību pret korupciju un nodrošinātu sistemātisku korupcijas tematikas apgūšanu, pretkorupcijas jautājumu apgūšana ir jāpilnveido pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības mācību priekšmetos, piemēram, sociālajās zinībās, ētikā, ekonomikā, politikā un tiesībās, to standartu saturā. Vienlaikus jāpilnveido arī skolotāju tālākizglītības kursu saturs, piemēram, organizējot seminārus, apmācības un konferences, kurās tiktu iekļauti ar korupcijas tematiku saistīti jautājumi.

KNAB valsts amatpersonu izglītošanā jau 2014.gadā kā viena no prioritārajām mērķauditorijām tika izvēlēti izglītības iestāžu vadītāji, kuru izglītošanas pasākumu organizēšana sākta 2014.gada pirmajā pusgadā.

Lai sekmētu attieksmes veidošanu dažāda vecuma skolēnu auditorijās, KNAB ir ieplānojis izstrādāt interaktīvu mācību līdzekli skolēniem, lai mācību stundas pretkorupcijas tēmu apgūšanai padarītu praktiskākas un interesantākas, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas.