PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

accomplishment-black-and-white-black-and-white-2365535.jpg
Foto: Pexels
No šodienas līdz 9.jūlijam 12 Latvijas augstskolās norisināsies reflektantu uzņemšana.

Elektroniskā pieteikšanās studijām sākās jau 25.jūnijā vienotajā valsts un pašvaldību portālā "Latvija.lv", taču pēc pieteikuma elektroniskas iesniegšanas tas ir jāapstiprina klātienē kādā no augstskolu uzņemšanas punktiem, uzrādot nepieciešamos dokumentus. Elektroniskā pieteikšanās nenozīmē, ka pieteikšanās ir pilnībā pabeigta, ziņo aģentūra LETA.

Pieteikšanās studijām šodien sākas Banku augstskolā, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā "RISEBA", Daugavpils Universitātē, Ekonomikas un kultūras augstskolā, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Latvijas Universitātē, Liepājas Universitātē, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, Rīgas Tehniskā universitātē, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.

Piesakoties studijām portālā “Latvija.lv”, potenciālajiem studentiem ir iespēja pieteikties līdz 10 studiju programmām no piedāvāto augstskolu studiju programmu klāsta. Studiju prioritāšu secību e-pakalpojumā iespējams mainīt līdz 9.jūlija plkst.16, pēc plkst.16 - kādā no augstskolu uzņemšanas punktiem.

Izmantojot prioritāšu sistēmu konkursa rezultātu aprēķināšanā, katram reflektantam tiks atrasta viena labākā iespējamā vieta no viņa prioritārā secībā sakārtoto programmu saraksta. Potenciālā vieta tiek aprēķināta tikai pēc pieteikuma apstiprināšanas. Reflektants redz savu iegūto provizorisko vietu tajā programmā, kura tika atrasta kā pirmā labākā iespējamā vieta no viņa prioritārā secībā sakārtotā programmu saraksta. Pēc konkursa rezultātu paziņošanas reflektants vairs nevarēs mainīt savu izvēli un reģistrēties citā studiju programmā.

Konkurss vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti 12.jūlijā pēc plkst.15, otrās kārtas rezultāti - 16.jūlijā pēc plkst.17. Konkursa rezultāti tiks paziņoti e-pakalpojumā "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās", kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā.

Līdztekus vienotajai uzņemšanai minētajās 12 augstskolās studētgribētājus gaida arī Rīgas Stradiņa universitāte.