PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9647.jpeg
Foto: Illia Uriadnikov / 123RF
No šodienas līdz 12.martam Latvijā norisināsies septītā e-prasmju nedēļa, kuras laikā pasākumos visā Latvijā būs iespējams iepazīties ar digitālās drošības jautājumiem.

Tāpat iespējams iepazīties ar IT pielietojumu uzņēmējdarbībā, izglītībā un ikdienā, informē organizatori.

Nedēļas atklāšana notiks Zaķusalas TV tornī plkst.12, un tajā piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa, satiksmes ministrs Uldis Augulis, "RIX Technologies" valdes priekšsēdētāja Eva Butāne, "Microsoft Latvia" vadītājs Ēriks Eglītis, izglītības un zinātnes ministra biroja vadītājs Andis Geižāns, kā arī "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Pēcāk, plkst.14.15 notiks diskusija "Drošība digitālajā vidē", kurā nozares eksperti un valsts sektora pārstāvji runās par tādām tēmām kā kiberdrošības stratēģija un galvenie digitālajā vidē sastopamie apdraudējumu veidi uzņēmumiem, organizācijām un iedzīvotājiem.

Diskusijā piedalīsies "Cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina, "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) Datu pārraides daļas vadītājs Didzis Ozoliņš, Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja Ieva Ilvesa, "Tieto Latvia" informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) direktors Jānis Tupulis un Digitālās drošības alianses vadītāja Sanita Igaune.

Diskusija notiks Zaķusalas radio un televīzijas torņa 98 metru augstumā esošajā skatu laukumā, un tā būs vērojama tiešraidē e-prasmju nedēļas mājaslapā.

E-prasmju nedēļu koordinē LIKTA un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Pagājušajā gadā e-prasmju nedēļā piedalījās 88 Latvijas novadi un pilsētas, bet kopumā aktivitātes piedāvātās iespējas iepazīties ar IKT izmantoja 23 584 iedzīvotāji. Kopumā iedzīvotājiem tika piedāvāti 745 pasākumi, ko nodrošināja vairāk nekā 150 partneri.

E-prasmju nedēļas norise Latvijā ir daļa no Eiropas kampaņas "e-Skills for Jobs 2016" un "Get Online Week 2016" aktivitātēm, kuru mērķis ir veicināt visas sabiedrības diskusiju par digitālo prasmju nozīmi, iepazīstināt ar jaunākajām digitālo prasmju apmācības programmām un rīkiem, kā arī e-pakalpojumiem.