PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Sākas Ziemassvētku vēstuļu akcija “Citāda dāvana”
Sākas Ziemassvētku vēstuļu akcija “Citāda dāvana”
Foto: Centrs Dardedze
Šodien sākas ikgadējā Ziemassvētku labdarības akcija “Citāda dāvana”, kuras laikā ikviens var pasūtīt saviem bērniem vai citiem tuvajiem cilvēkiem sirsnīgu vēstuli no Ziemassvētku vecīša par ziedojumu “Centrs Dardedze” darbam bērnu aizsardzībā.

“Šī saspringtā gada nogalē “Citāda dāvana” ir vajadzīga mums visiem – pēc gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pasūtot Ziemassvētku vecīša vēstuli tuvam cilvēkam, sveiciena sūtītājs apdomā sirsnīgākos vārdus, ko par otru vēlas pateikt. Savukārt, saņēmējam pa pastu pienākusī, personiskā vēstulīte no Ziemassvētku vecīša ļauj atkal mazliet noticēt brīnumam, justies īpašam un mīlētam. Šī ir iespēja dāvināt otram cilvēkam pozitīvas emocijas un samīļot - kaut no attāluma, tāpēc daudzās ģimenēs “Citādas dāvanas” vēstule kļuvusi par ikgadēju tradīciju,” stāsta organizācijas “Centrs Dardedze” valdes locekle Agnese Sladzevska.

“Zīmīgi, ka Ziemassvētku vecīšu vēstules cilvēki sūta ne tikai saviem vai radu bērniem, kuri tās ļoti gaida, bet arī pieaugušajiem – draugiem un kolēģiem, vīriem un sievām, kā arī vecmāmiņām un vectētiņiem, kuri par vēstuli ir patiesi pārsteigti un aizkustināti. Tas ir kas īpašs,” piebilst akcijas rīkotāji.

Ziemassvētku vecīša vēstuli iespējams pasūtīt šeit, kur vispirms izvēlas vēstuļpapīra noformējumu, aizpilda īsu anketu par vēstules saņēmēju, norāda kontaktinformāciju un tad veic brīvi izvēlētu ziedojumu organizācijas “Centrs Dardedze” darbībai. Pieteikumi tiek pieņemti līdz 10. decembrim, lai īpašā vēstule adresātu sasniegtu pirms Ziemassvētkiem.

Vēstules saturu iespējams pielāgot saņēmējam, norādot, vai tā tiks sūtīta bērnam, pusaudzim, vairākiem bērniem vienā ģimenē vai pieaugušajam. Tāpat šogad iespējams izvēlēties vienu no astoņiem vēstuļu noformējumiem – oriģinālus vēstuļpapīru noformējumus Ziemassvētku akcijai sagatavojuši mākslinieki Ilze Medne, Emīls Mednis, Alise Mediņa, Zanda Jansone, Līga Lazdiņa un Inta Sarkane.

Centrs drošai bērnībai "Dardedze" ir nevalstiska organizācija, kas jau 20 gadus izglīto bērnus, vecākus un speciālistus, sniedz psiholoģisku atbalstu un aktīvi darbojas interešu aizstāvībā ar mērķi novērst jebkāda veida vardarbību pret bērniem.