PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Sākusies dalībnieku reģistrācija CSDD satiksmes drošības sacensībām “Jauno satiksmes dalībnieku forums”
Sākusies dalībnieku reģistrācija CSDD satiksmes drošības sacensībām “Jauno satiksmes dalībnieku forums”
Foto: CSDD
VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) aicina Latvijas skolēnus piedalīties “Jauno satiksmes dalībnieku forumā”, kas noritēs ar devīzi #braucdroši, aicinot kļūt par zinošiem, tolerantiem un atbildīgiem jaunajiem satiksmes dalībniekiem.

Jauno satiksmes dalībnieku forumā aicinām piedalīties skolēnus vecumā no 9-12 gadiem, lai pārbaudītu un parādītu teorētiskās zināšanas ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, pirmās palīdzības sniegšanu un velosipēda tehnisko uzbūvi un velosipēda vadīšanas meistarību īpaši izveidotās pārbaudījumu trasēs.

Sacensību pirmā kārta noritēs 27 dažādās Latvijas vietās. Noslēdzoties 1. kārtai, 196 labākos jaunos satiksmes dalībniekus un viņu atbalstītājus sagaidīsim Foruma finālā Rīgā, 1. jūnijā! Labākie 16 fināla dalībnieki kļūs par Latvijas izlases kandidātiem un pretendēs uz iespēju pār-stāvēt Latviju Starptautiskās Automobiļu federācijas (Fédération Internationale de l' Automo-bile, FIA) Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās (The European Traffic Education Contest).

““Jauno satiksmes dalībnieku forums” ir senākais un arī viens no lielākajiem CSDD izglītības projektiem. Kopš 1993. gada, kad Forums notika pirmo reizi, tūkstošiem Latvijas skolēnu, bruņojušies ar lieliskām satiksmes noteikumu zināšanām un velosipēda vadīšanas prasmēm, ir devušies patstāvīgās gaitās ceļu satiksmē uz velosipēda. Esam pārliecināti – viņi ir zinoši, droši un atbildīgi ceļu satiksmes dalībnieki,” stāsta CSDD Komunikācijas departamenta Izglītības projektu vadītāja Guna Zvīgule.

“Jauno satiksmes dalībnieku forums” šogad norisināsies četrās kārtās:

1. kārta – 27 reģionālās sacensības visā Latvijā laikā no 2. līdz 20. maijam;

2. kārta – Latvijas fināla sacensības Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, Rīgā 1. jūnijā;

3. kārta – Latvijas jauno velosipēdistu izlases veidošana un sagatavošana dalībai FIA Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās;

4. kārta – Latvijas izlases dalība FIA Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās.

Latvijas komandas Eiropā startējušas ar ievērojamiem panākumiem – pēdējo gadu laikā Latvijas izlase vairākkārt kāpusi uz goda pjedestāla, saņemot gan zelta (Čehija, 2016; Albānija, 2017), gan sudraba (Ungārija, 2018; Horvātija, 2022), gan arī bronzas (Austrija, 2015) medaļas. Arī šogad jebkuram Latvijas skolēnam ir iespēja kļūt par Latvijas izlases dalībnieku un izcīnīt Eiropas zelta medaļas. Lūk, video no pērn notikušajām Eiropas sacensībām!

Katra sacensību dalībnieka sniegums tiks vērtēts individuāli, tāpēc no katras skolas pieteikto jauno velosipēdistu skaits ir neierobežots. Vienīgais nosacījums – skolēnam jābūt dzimušam 2011.-2014. gadā. Ņemiet vērā – skolēniem ir obligāti nepieciešama vecāku atļauja dalībai “Jauno satiksmes dalībnieku forumā”!

Aicinām iepazīties ar “Jauno satiksmes dalībnieku foruma” sacensību un vērtēšanas nolikumu, kur aprakstīta sacensību norise, dalībnieku kvalifikācijas nosacījumi, kā arī praktiskie un teorētiskie pārbaudījumi.

Plašāka informācija par projektu atrodama šeit.

Reģistrācija 1. kārtas sacensībām šeit. Vēršam uzmanību, ka reģistrācija Foruma 1. kārtas sacensībām noslēgsies ne vēlāk kā divas dienas pirms sacensību sākuma, atbilstoši 1. kārtas sacensību norises grafikam.

“Jauno satiksmes dalībnieku forumu” organizē CSDD sadarbībā Latvijas Automoto biedrību (LAMB), un tas tiek finansēts no Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem – sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības „Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” (LTAB) kontā.

Papildu informācija:

„Jauno satiksmes dalībnieku forums” organizatoru pārstāvis:  Normunds Bērzs.

Tālrunis: +371 29 254 399; e-pasts: [email protected]

02-footer-eklase-csdd23-1024x130-web.png
Reklāmraksts