PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Sākušies jauno profesionāļu meistarības konkursa "SkillsLatvia" pusfināli
Sākušies jauno profesionāļu meistarības konkursa "SkillsLatvia" pusfināli
Foto: VIAA
No šodienas sākušies jauno profesionāļu meistarības konkursa "SkillsLatvia 2020" pusfināli, lai noskaidrotu tos jauniešus, kuri 28.aprīlī un 29.aprīlī cīnīsies par medaļām un labāko meistaru tituliem, informē Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) pārstāve Alise Bērziņa.

Janvārī un februārī notiks seši "SkillsLatvia 2020" pusfināli, kuros savas iemaņas pārbaudīs konkursanti no vairāk nekā 30 profesionālās izglītības iestādēm.

Pirmais pusfināla konkurss notiek jau šodien Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, kurā savas prasmes pārbaudīs topošie viesu uzņemšanas dienesta speciālisti, bet nedēļu vēlāk, 22.janvārī un 23.janvārī, tehnikuma mācību virtuvē un restorānā savas prasmes demonstrēs nākamie pavāri un viesmīļi.

Pusfināla prasmju konkursi grafikas dizainā un datortīklu administrēšanā notiks 29.janvārī un 30.janvārī Rīgas Valsts tehnikumā, savukārt pēdējā pusfināla konkursā, kurš norisināsies 5.februārī un 6.februārī Jelgavas tehnikumā, divu dienu garumā sacentīsies topošie mēbeļu galdnieki no 11 izglītības iestādēm.

Pēc Bērziņas paustā, jauno profesionāļu sniegumu vērtēs ekspertu komisijas, ko veido nozares speciālisti un darba devēji. Labākie seši jaunieši no katra pusfināla konkursa turpinās gatavoties nacionālajam jauno profesionāļu meistarības konkursam "SkillsLatvia 2020", kas notiks aprīļa beigās Ķīpsalas izstāžu centrā.

VIAA plāno, ka šajā gadā nacionālais konkurss pulcēs apmēram 150 profesionālo izglītības skolu audzēkņus, kuri sacentīsies 22 prasmju konkursos.

Latvijas komanda piedalās arī starptautiskajos profesionālās meistarības konkursos "EuroSkills" un "WorldSkills", kuros valsti pārstāv jaunie profesionāļi, kuri sekmīgi piedalījušies un sevi pierādījuši nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā "SkillsLatvia".

Bērziņa norādīja, ka Latvijas konkursanti starptautiskā mēroga konkursos piedalās kopš 2010.gada un uzrāda pārliecinošu sniegumu, apliecinot jauno profesionāļu augsto sagatavotības līmeni un Latvijas profesionālās izglītības kvalitāti.

Konkurss notiek projekta "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.