PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Sākusies konkursa FIZMIX Eksperiments pirmā kārta, kurā piedalās 246 komandas
Sākusies konkursa FIZMIX Eksperiments pirmā kārta, kurā piedalās 246 komandas
Foto: FizMix
Noslēgusies skolu pieteikšanās konkursam "FIZMIX Eksperiments", kas šogad atzīmē 25. jubileju. 246 komandas jeb 1230 skolnieki cīnīsies par galveno balvu - iespēju apmeklēt izglītojošu un aktīvu vasaras nometni kopā ar vienaudžiem. Šogad aktīvākais Latvijas reģions ir Latgale, no kura dalību konkursā uzsāk 64 komandas.

Līdz 24.martam norisinās konkursa neklātienes kārta, kurā komandas attālināti risina gan eksperimentālus, gan teorētiskus fizikas uzdevumus. Kopumā katrai komandai ir jāatrisina 30 dažādi fizikas uzdevumi ar mērķi nopelnīt iespējami vairāk punktu, lai būtu iespēja iekļūt "FIZMIX Eksperiments" finālā, kas norisināsies 25.aprīlī Hanzas peronā.

Konkursa eksperts, fizikas maģistrs un pedagogs Aivars Eriņš: “Lielāko savu daļu dzīves esmu saistījis ar fiziku, dažādu uzdevumu sastādīšanu un risināšanu. "FIZMIX Eksperiments" spēj radīt interesi, aizraušanos, sacensību, līdzi jušanu un padziļinātu izpratni par fiziku. Šobrīd darbojos kā žūrijas loceklis šajā konkursā, bet pirms vairākiem gadiem arī es biju dalībnieks - konsultants vienai no komandām. Tādēļ varu pilnīgi droši apliecināt šī konkursa vērtību un ieguvumus. Dzīve ir kustība, un liels prieks par skolēniem, kuri ar patiesu interesi kustas/darbojas fizikas virzienā.”

Ne tikai komandām vien šī ir iespēja atsvaidzināt savas fizikas zināšanas, - arī līdzjutēji var aktīvi darboties līdzi. Atbalstītāji un ikviens fizikas interesents aicināts piedalīties konkursos FIZMIX lapā sociālajos tīklos un iegūt dažādas balvas.

Konkursa fināls jau trešo gadu notiks fizikas festivāla laikā, 25.aprīlī Hanzas peronā, Rīgā. Ikvienam apmeklētajam būs iespēja izzināt un baudīt izglītojošu, izklaidējošu programmu, muzikālus priekšnesumus, vērot paraugdemonstrējumus un eksperimentus, kā arī iesaistīties dažādās izzinošās aktivitātēs. Festivālā piedalīsies arī vadošie nozares eksperti - fiziķi, akadēmiķi, industrijas aktīvāko uzņēmumu pārstāvji un citi fizikas entuziasti.

Plašāk par konkursu un citām aktivitātēm varat uzzināt konkursa mājas lapā.