PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

15142735597_ff69955729_k.jpg
Foto: Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja / Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) un izglītības un zinātnes ministra amata kandidātes Ilgas Šuplinskas skatījums par nozarē darāmajiem darbiem saskan, izriet no LIZDA priekšsēdētājas Inga Vanaga teiktā.

I.Vanaga pastāstīja, ka arodbiedrība ir tikusies ar I. Šuplinsku un viņas partijas biedri, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāra amata kandidāti Anitu Muižnieci, kuras laikā pārrunāti LIZDA aktuāli jautājumi. "Toreiz nebija nekādu tādu pilnīgi pretēju nostāju. Par tādu jautājumu kā pedagoga profesijas prestižs, atalgojums, zinātne, izdienas pensijas politiķes bija atbalstošas," teica I. Vanaga, piebilstot, ka I. Šuplinsku sarunas laikā vairāk interesēja tas, kas saistīts ar augstāko izglītību un zinātni.

Tas, vai starp arodbiedrību un potenciālo jauno IZM vadību izvērtīsies sekmīga sadarbība, rādīs laiks, teica I. Vanaga, paužot cerību, ka jaunie politiķi ar degsmi ķersies pie jautājumu risināšanas, informē aģentūra LETA.

"Pagaidām gan nevar sniegt vērtējumu. Šodien sacerēties nevar. Pirmie signāli par nozares ministru būs tad, kad redzēsim, kādi jautājumi tiks iekļauti deklarācijā un valdības rīcības plānā. Cer, ka izrunātie jautājumi un mūsu priekšlikumi atspoguļosies rezultātos. Ceram, ka jaunais nozares ministrs, risinot virkni iesākto reformu, pagriezīs nozares ministrijas kuģi nozarē strādājošā virzienā," sacīja I. Vanaga, piebilstot, ka tiek sagaidīts, ka jaunajam ministram jābūt izpratnei par sociālo dialogu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis pagājušajā nedēļā premjera amatam nolēma nominēt "Jaunās Vienotības" politiķi, Eiropas Parlamenta deputātu K. Kariņu.