PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

77458850_s.jpg
Foto: 123RF Stock Photo
Rūpējoties par skolēnu drošību un atvieglojot vecākiem piemērotākās bērna apdrošināšanas polises izvēli, apdrošināšanas sabiedrība “Seesam” sadarbībā ar E-klasi piedāvā īpašu Drošā skolēna polisi.

Bērni jauniem spēkiem uzsākuši mācību gadu un devušies skolas gaitās, tikmēr vecāki rūpējas par skolai nepieciešamo materiālu sagādi, kā arī plāno savas atvases ārpusskolas nodarbības. Diemžēl dažādas skolēnu aktivitātes gan skolā, gan ārpus tās rada ne tikai pozitīvas emocijas, bet reizēm negadījuma vai pārgalvīgas rīcības rezultātā tiek gūtas arī traumas. Finansiālo aizsardzību un medicīniskās palīdzības kompensāciju šādos brīžos sniedz nelaimes gadījumu apdrošināšana.

Drošā skolēna polisesKlasiskā un Sportiskā - iekļauj plašu apdrošināto risku klāstu par īpaši cenu. Klasiskās skolēna polises izmaksas ir tikai 30 eiro gadā, kas paredz kopējo apdrošinājuma summu 36 130 eiro apmērā. Tā sniegs finansiālu atbalstu gan traumas, gan skolas somas pazaudēšanas gadījumā, kā arī tad, ja skolēns nodarīs zaudējumus kādai trešajai personai, piemēram, skolas inventāra bojāšanas gadījumā.

Sportiskā polise piemērota tiem skolēniem, kuri aktīvi nodarbojas ar sporta aktivitātēm ārpus klases nodarbībās. Tā iekļauj nelaimes gadījumu, skolas somas un skolēna civiltiesisko apdrošināšanu un sporta nodarbības - no jaunā mācību gada programmā ietvertas vairāk nekā 20 sporta nodarbības (dejošana, orientēšanās, vingrošana, skvošs, teniss, kērlings, badmintons, frisbijs, volejbols, basketbols, futbols, paukošana, skrituļslidošana, vieglatlētika, distanču slēpošana, peldēšana, ūdens polo, biatlons, skeitbords, jāšana, vindsērfings, kaitbords). Ja bērns nodarbojas ar kādu paaugstināta riska sporta veidu, tad, noformējot polisi, iespējams veikt papildu izvēli. Sportiskā polises izmaksas ir tikai 40 eiro gadā, kas nodrošina kopējo apdrošinājuma summu 36 130 eiro.

“Seesam” atgādina, ka balstoties uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas datiem, ik gadu palielinās bērnu traumu skaits un vidēji dienā tie ir 60 – 80 gadījumi. Visbiežāk bērni gūst roku un kāju traumas, tostarp lūzumus, kas kopā sastāda gandrīz 50% no visiem bērnu nelaimes gadījumiem, liecina “Seesam” apkopotā informācija.