PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

5933.jpeg
Izglītības un kvalitātes valsts dienesta (IKVD) veiktajās pārbaudēs sešos gadījumos apstiprinājies, ka skolas prasījušas vecākiem iegādāties skolēniem dienasgrāmatas.

Tikai divos sūdzību gadījumos informācija neesot apstiprinājusies. Viņš norādīja, ka dienasgrāmata nav mācību līdzeklis, bet gan obligātais mācību dokuments, kas jānodrošina skolai, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Savukārt attiecībā uz mācību līdzekļiem jeb darba burtnīcām sūdzības apstiprinājušās četros gadījumos. IKVD Uzraudzības departamenta direktora vietnieks Maksims Platonovs atzina, ka attiecībā uz darba burtnīcām vairumā gadījumu sūdzības nav apstiprinājušas. Viņš pieļauj, ka šāda situācija veidojusies kādu pārpratumu un neskaidrību dēļ.

Kopumā dienestā saņemti 33 iesniegumi par 30 skolām, no tiem 14 gadījumos ir sūdzības vai jautājumi par dienasgrāmatām, bet 24 - par mācību līdzekļiem, darba burtnīcām. Izskatīšanā vēl ir astoņi gadījumi.

M. Platonovs arī minēja, ka ir aptuveni vienāds skaits gadījumu gan par pilsētām, gan par novadiem.

IKVD pārstāvis norādīja, ka neviena skola sodīta netika, jo visas sadarbojušās un pārkāpumus novērsušas. Platonovs arī akcentēja, ka dienesta mērķis jau nav sodīt, bet izskaust pārkāpumus.