PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Siguldā uz ikgadējo ziemas nometni pulcēsies mazskauti un guntiņas no visas Latvijas
Siguldā uz ikgadējo ziemas nometni pulcēsies mazskauti un guntiņas no visas Latvijas
Foto: skauti.lv
No šodienas līdz 2.februārim 206 mazskauti un guntiņas no visas Latvijas pulcēsies Siguldā, Laurenču sākumskolā, kur norisināsies Latvijas Skautu un gaidu organizētā mazskautu un guntiņu ziemas nometne "Siguldas Olimpiskās spēles", aģentūru LETA informēja organizācijas vadītāja Paulīna Latsone.

Nometnē "Siguldas Olimpiskās spēles" mazskauti un guntiņas tiks iepazīstināti ar piecām Latvijas skautu un gaidu centrālās organizācija (LSGCO) darbības jomām - atvērtību, labu darbu, stāju, dabu un izaugsmi, kas caurvīsies nometnes aktivitātēs gluži kā olimpisko spēļu pieci olimpiskie riņķi. 

Nometnes mērķis ir aktīvi un jēgpilni pavadīt savu brīvo laiku, attīstot vērtīgas dzīves un sadarbības prasmes un būt dabā. Tāpēc nometne iesāksies ar pārgājienu pa Siguldu, olimpiskās lāpas iedegšanu, turpināsies ar dažādām aktivitātēm, gan sportiskām, gan radošām un izglītojošām, gan ar svinīgu olimpisko spēļu noslēgumu.

Nometnes organizēšanā piedalās skautu un gaidu vadītāji, kā arī organizācijas dalībnieki no 13 gadu vecuma, tādējādi attīstot paaudžu sadarbību un jauniešu līderību. Visa organizatoru komanda darbu ar jauniešiem veic brīvprātīgi.

Mazskauti un guntiņas ir skautu un gaidu kustības jaunākā pakāpe - astoņu līdz 11 gadus veci bērni.