PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Lietpatiba_WEB_baneris_bilde_JPG.jpg
Foto: Publicitātes foto
Rīt, 2018.gada 26.septembrī, norisināsies Valsts izglītības satura centra ESF projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” (Skola2030) ceturtā konference “Lietpratība pamatizglītībā”.

Konference notiek divus mācību gadus pirms visās skolās Latvijā sāks pakāpeniski ieviest pilnveidoto mācību saturu un pieeju, lai skaidrotu nozīmīgākās izmaiņas un dalītos pilotskolu pieredzē. Konferencē praktiskās darbnīcās un prezentācijās skaidrosim nozīmīgākās izmaiņas katrā mācību jomā, rosināsim izvērtēt savu praksi un smelties jaunas atziņas, kā kļūt par sekmīgāku mācību procesa vadītāju, kopā domāsim, kā skolā sadarboties ar kolēģiem veiksmīgai satura un pieejas īstenošanai.

Konferenci atklās Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrs, profesors Kārlis Šadurskis. Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks informēs par nozīmīgākajiem uzsvariem pamatizglītības standartā, savukārt Skola2030 mācību satura ieviešanas vadītāja Zane Oliņa runās par mācīšanas principiem, kurus īpaši svarīgi nostiprināt, lai mācīšanās rezultāts būtu lietpratība.  Ar pirmā darba gada pieredzi, ieviešot pārmaiņas, dalīsies Skola2030 pilotskolas, piedalīsies izglītības eksperti no Somijas, Igaunijas un Lietuvas.

Programmu veidos trīs tematiskie virzieni: Skolotājs – mācību procesa vadītājs, Mācību saturs un pieeja lietpratībai pamatizglītībā, Plānošana un sadarbība veiksmīgai satura un pieejas īstenošanai.

Ievaddaļā un noslēgumā notiks kopīgās plenārsēdes. Dienas vidū notiks paralēlās sesijas – darbnīcas, diskusijas, pētījumu un labās prakses prezentācijas.

Konference notiek ar Britu Padomes Latvijā, Swedbank Latvija un Somijas vēstniecības Latvijā atbalstu.

Seko konferences tiešraidei Skola2030 Facebookprofilā.

LEJUPIELĀDĒT KONFERENCES TIEŠRAIDES PROGRAMMU.