PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

8603.jpeg
Foto: tatyanagl / 123RF
Ja esi 5. – 12. klases skolēns, lasi latviešu tautas pasakas un piedalies grāmatas Trīs vēja mezgli ilustrēšanā!

Konkursa noteikumi:

  • Lejupielādē Latviešu tautas pasaku e-grāmatu un lasi to no sava viedtālruņa, planšetdatora, datora vai arī no speciālās e-grāmatu ierīces.
  • Ilustrē vienu vai vairākas pasakas.
  • Sūti ilustrāciju* ar norādi konkursam uz e pastu – [email protected] vai A4 formātā pa pastu uz adresi: 

SIA Lasītava TechHub telpas,

Kaļķu iela 12, Rīga,

LV-1050 

Norādi arī savu vārdu un uzvārdu, vecumu, skolu, ilustrētās pasakas nosaukumu, savu kontakttālruni vai e-pasta adresi.

Konkursā var piedalīties jebkurš 5. – 12. klases skolēns, turklāt katrs drīkst iesūtīt neierobežotu skaitu ilustrāciju.

Konkursa norises laiks sākotnēji bija paredzēts līdz 25. maijam, tomēr uz ilustrēšanu skolēni nav bijuši gana naski, lai varētu izraudzīties uzvarētājus. Lai arī skolēni ir kārtīgi pastrādājuši un visas iesūtītās ilustrācijas ir ļoti skaistas, tomēr kopumā iesūtīto ilustrāciju skaits vēl nav pietiekošs galvenā mērķa sasniegšanai – kopīgi ilustrēta pasaku izdevuma sagatavošanai. Šī iemesla dēļ konkursa termiņš tiek pagarināts līdz pat septembra beigām (līdz 30.09.2015).

Visas jau iesūtītās ilustrācijas bez izmaiņām turpina piedalīties konkursā par iekļūšanu elektroniskajā izdevumā, bet to autori – par dāvanu kartēm un e-grāmatu lasīšanas ierīci. 

Iesūtītās ilustrācijas tiks publicētas portālā E-klase.lv publiskam balsojumam par veiksmīgāko ilustrāciju. Šī balsojuma uzvarētāji saņems Las.am e-grāmatnīcas dāvanu kartes, kā arī vienas veiksmīgākās ilustrācijas autors saņems balvā e-grāmatu lasīšanas ierīci Pocketbook Touch Lux.

Konkursa beigās Latvijas Mākslas akadēmijas studentu žūrija atlasīs e-grāmatai piemērotākās ilustrācijas, kas tiks iekļautas šīs pašas e-grāmatas ilustrētajā izdevumā. Viena no ilustrācijām tiks izmantota arī e-grāmatas vāka noformējumam. Pēc projekta noslēguma ar Tavu palīdzību ilustrētā e-grāmata būs pieejama bez maksas jebkuram lasītājam. Veiksmi un patīkamu lasīšanu! Pateicībā par jau ieguldīto lielo darbu, nosūtam e-grāmatnīcas Las.am dāvanu kartes 5 radošāko ilustrāciju autoriem:

  • Adelei no Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas
  • Agnetai  no Liepājas 15. vidusskolas
  • M.L. Meļķei
  • Edgaram no Baldones vidusskolas
  • Andai no Baldones vidusskolas

Konkursu rīko biedrība Publicētava ar Rīgas domes atbalstu, sadarbībā ar e-grāmatnīcu Las.am un izglītības portālu E-klase.lv.

*Iesūtot ilustrāciju, tās autors un autora vecāks vai cits likumīgais aizbildnis (ja autors ir nepilngadīgs), biedrībai Publicētava nodod tiesības izmantot iesūtīto ilustrāciju, tai skaitā atļauj publicēt, reproducēt, kopēt, pārveidot un izmantot to jebkādā veidā.