PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

8757.jpeg
Foto: goodluz / 123RF
Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolā (RTU IZV) pirmajā mācību gadā 10. klasē uzņemti 24 skolēni.

Viņi tika uzņemti konkursa kārtībā no skolas budžeta līdzekļiem finansētajās vietās, lai no septembra skolā apgūtu vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu, papildus strādājot RTU laboratorijās un klausoties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku lekcijas.

Vidusskolā mācīsies septiņi skolēni no Rīgas un 17 no citiem Latvijas reģioniem. Konkursā, kurā uz vienu vietu pretendēja vairāk nekā 10 skolēnu, piedalījās jaunieši, kuriem vidējais sekmju vērtējums, beidzot 9. klasi, ir 9,8 balles, tie, kuriem matemātikā, fizikā, ķīmijā un valsts pārbaudījumā matemātikā vērtējumu summa ir 39 un 40 balles, arī valsts un novadu olimpiāžu uzvarētāji matemātikā, fizikā, ķīmijā, svešvalodās un citos mācību priekšmetos, šodien raksta laikraksts Diena.

Skolu RTU dibināja, vēloties dot iespēju talantīgiem jauniešiem padziļināti apgūt eksaktās zinātnes, lai nopietni sagatavotos inženierzinātņu studijām. Nesen noslēdzās sabiedrības uzmanības un ziedojumu piesaistes kampaņa, kurā IZV attīstībai tika saziedoti 135 465 eiro. Privātpersonas ziedojušas 14 990 eiro, dažādi uzņēmumi – 120 475 eiro. Skola atklāj, ka ziedojumi palīdzēšot nodrošināt IZV skolēnus ar jaunāko mācību literatūru un palīglīdzekļiem, piedāvāt viņiem stipendijas, organizēt ekskursijas uz uzņēmumiem, kā arī iekārtot mūsdienīgi aprīkotas klases.