PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

cables-computer-connection-257736.jpg
Foto: Pexels
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē, Āzenes ielā 12, 18. maijā plkst. 9.00 notiks "Starptautiskā studentu un skolēnu elektronikas olimpiāde 2018".

Tai aicināti pieteikties elektronikas entuziasti - skolēni un studenti. Dalībnieki, kuri būs uzrādījuši labākos rezultātus, balvā saņems "Arduino" komplektus, bet galvenā balva - 1000 eiro vērts dators.

Olimpiādes dalībniekiem būs jārisina teorētiskie un praktiskie uzdevumi, jādarbojas ar radioelektronikas ierīcēm un jāveido līnijsekotāju roboti. Olimpiādes gaitā norisināsies arī uzņēmumu "MikroTik" un "Accenture" organizētas vieslekcijas.

Tie 25 olimpiādes dalībnieki, kuri būs uzrādījuši vislabākos rezultātus, balvā saņems "Arduino Uno" komplektus ar papilddaļām, bet olimpiādes labākais dalībnieks savā īpašumā iegūs 1000 eiro vērtu portatīvo datoru, informē aģentūra LETA.

Lai pieteiktos olimpiādei, līdz 16. maijam jāaizpilda pieteikuma anketa ej.uz/sseo2018-anketa. Olimpiādē varēs piedalīties 50 dalībnieki, tāpēc organizatori reģistrēšanos aicina neatlikt uz pēdējo brīdi.

Olimpiādi rīko RTU ETF studentu pašpārvalde, bet atbalsta - "MikroTik".