PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

5694.jpeg
Foto: kzenon / 123RF
Skolēni var piedalīties konkursā Darini kalendāru 2014 un, izmantojot interaktīvo tāfeli, veidot zīmējumus par tēmu Mana Rīga.

Tēma izvēlēta, godinot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā. Labākie 13 darbi tiks iekļauti īpašā 2014.gada kalendārā, ko izplatīs kā Rīgas pilsētu reprezentējošu dāvinājumu, tai raksturīgos vēstures un kultūras elementus tēlojot jauniešu acīm, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Konkursa dalībnieki savus zīmējumus aicināti iesniegt līdz 22.novembrim, augšupielādējot interneta vietnē www.darini.lv. Tāpat šajā vietnē iespējams iepazīties ar detalizētiem konkursa noteikumiem, zīmējumu noformēšanas un iesniegšanas prasībām, žūrijas komisiju, kā arī aplūkot jau iesniegtos darbus un balsot par sev tīkamākajiem.

"Ikviena vēsturiski nozīmīga pilsēta, arī Rīga, ir dzīvotspējīga tikai tādā gadījumā, ja katra nākamā paaudze tai piešķir jaunu elpu, nosaka tālāku attīstības virzienu. Tieši tāpat ir ar izglītības vidi - interaktīvās izglītības tehnoloģijas ir veids, kā mūsdienīgi un skolēnus iesaistoši runāt par būtisko," uzsver izglītības uzņēmuma Lielvārds valdes priekšsēdētājs Aivars Gribusts.

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāra vietas izpildītāja Baiba Moļņika norāda, ka Rīgas vēsturiskais centrs ir unikāla kultūras vērtība, kurai līdzīgas nav nekur citur pasaulē, tieši tādēļ tā iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma saraktā.

"Konkursa ietvaros mēs aicinām ikvienu paskatīties uz Rīgu plašāk, atrodot savas īpašās vietas vecpilsētā, jūgendstila mežģinēs un koka arhitektūras siluetos. Vienlaikus ir būtiski iedziļināties Rīgas stāstā, pētot rakstus, stāstus un notikumus, kas veido pilsētas vēsturi. Visbeidzot ir nepieciešams apvienot pilsētas dziļumu un plašumu ar tehnoloģiju palīdzību, radot pašiem savus stāstus," saka B. Moļņika.