PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

107151784_s.jpg
Foto: 123RF Stock Photo
Arī šī mācību gada izskaņā labākajiem 12.klašu skolēniem būs iespēja kļūt par vienu no Latvijas Simtgades izcilnieku stipendijas saņēmējiem, informēja Finanšu ministrija (FM).

Šī stipendija ir VAS "Latvijas Loto" organizēta sadarbībā ar FM un Izglītības un zinātnes ministriju. Stipendija ir līdz šim nozīmīgākā Latvijas nacionālās momentloterijas projekta "Simtgades loterija" tālejošais mērķis - atbalsta programma spožākajiem vidējās izglītības iestāžu absolventiem visā Latvijā.

Stipendiju izmaksa paredzēta arī 2018./2019. mācību gada izskaņā, kad izglītības iestādēm būs iespēja izvirzīt savu spožāko absolventu Latvijas Simtgades stipendijas saņemšanai.

"Mūsu cilvēki ir Latvijas lielākā vērtība, tāpēc man ir liels prieks, ka sadarbībā ar Latvijas Loto un ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu varam īstenot skolēnu skaita ziņā līdz šim vērienīgāko stipendiju projektu Latvijā. Ceru, šī stipendija kalpos kā papildu motivācija tiem jauniešiem, kas tikai uzsāk jauno mācību gadu izlaiduma klasēs, ar degsmi, neatlaidību un neizsīkstošu enerģiju tiekties pēc augstiem rezultātiem gan mācībās, gan ārpusskolas aktivitātēs," norādīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Noslēdzoties 2017./2018. mācību gadam, 346 absolventi Latvijas vidējās izglītības iestādēs saņēma stipendiju 500 eiro apmērā. Atbalsts tiek piešķirts par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā.

FM pateicas visām Latvijas vidējās izglītības iestādēm, kas izvirzīja un pieteica savu spožāku absolventu šajā gadā, un gaidīs pieteikumus arī 2018./2019. mācību gada noslēgumā, lai varētu sniegt atbalstu jauniešiem prasmju un talantu pilnveidošanai. Atbalsts stipendijas formā tiek piešķirts par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā, informē aģentūra LETA.

Šis atbalsts absolventiem iespējams, pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri piedalījušies Latvijas Loto organizētajā Simtgades loterijā, pērkot biļetes tirdzniecības vietās un piedaloties loterijā vietnē "www.latloto.lv".