PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

5883.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
Vidējais Latvijas skolēns interneta spēlēs vai sociālajos tīklos darbdienā pavada trīs līdz četras, bet brīvdienās – vairāk nekā piecas stundas, pavēstīja Latvijas Ārstu biedrībā (LĀB).

Tāpat LĀB atgādina, ka 20% Latvijas jaunāko klašu audzēkņu ir liekais svars vai pat aptaukošanās, vēsta ziņu portāls TVNET.

Šobrīd vērojama tendence, ka fizisku aktivitāšu īpatsvars cilvēka dzīvē arvien samazinās. To veicina pārvietošanās ar sabiedrisko vai individuālo transportu, ilgstošs darbs pie datora un brīvā laika pavadīšana pie televizora. Sporta stundu skaits kopējā izglītības programmā nav pietiekams un bieži nav kvalitatīvi piepildīts, akcentē biedrība.

"Latvijas valstiskā un publiskā attieksme pret sportu ir ar kājām gaisā, ja ne noziedzīga," secina LĀB prezidents Pēteris Apinis.

Lai aktualizētu bērnu un jauniešu mazkustības problēmu, LĀB rīko paplašinātu nozares ekspertu tikšanos, aicinot tajā piedalīties uztura speciālistus, rehabilotologus, sporta pedagogus, Saeimas deputātus, Veselības, Izglītības un zinātnes ministrijas, Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvjus un sabiedriskās organizācijas.