PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10201.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Par konkursa "Viļņa efekts" uzvarētāju kļuvusi Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas komanda, balvā iegūstot grupas "Olas" koncertu šī mācību gada pēdējā dienā savā skolā. 

Konkursā "Viļņa efekts" Jelgavas Spīdolas ģimnāzija par savu māksliniecisko priekšnesumu - video par fizikas tēmu "Ķēdes reakcija", ieguva visaugstāko novērtējumu. Rezultāta 50% veidoja skatītāju balsojums, bet otrus 50% žūrijas spriedums. Divu nedēļu laikā, kamēr mācību portālā FIZMIX.LV ikviens varēja nobalstot par sev tīkamāko konkursa video, šīs skolas komanda ieguva 1315 atbalstītāju balsis. Savukārt žūrijas locekļi šo darbu atzina par visprecīzāko no fizikas viedokļa, kā arī novērtēja skolēnu radošo pieeju, informē Egija Saļņikova, projekta "Viļņa efekts" sabiedrisko attiecību speciāliste.

Pēc uzvaras FIZMIX.LV rīkotajā konkursā mācību gada noslēgums Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā šogad būs īpašs, jo skolēni to varēs nosvinēt grupas "Olas" koncertā. Skolas izraudzītajā dienā mūziķi mēros ceļu uz Jelgavu, lai iedvesmotu jauniešus jauniem darbiem un zināšanām.

"Projekts "Viļā efekts" devis iespēju ikvienam radoši izpausties un paraudzīties uz fiziku kā pavisam jautru un interesantu zinātni. Projekts vieno ne tikai fizikas mīļus, bet arī visas skolas un veido pozitīvas emocijas visā Latvijā! Mēs nespējam sagaidīt, kad varēsim uzstāties Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā, lai arī mēs kopā ar skolēniem izveidotu vilni!" grupas "Olas" puiši dalās iespaidos par dalību projektā un gaidāmo koncertu.

Mācību portāla FIZMIX.LV konkursa uzdevums bija radīt māksliniecisku priekšnesumu - "ķēdes reakcijas" kustību, kas demonstrē viļņu izplatīšanos laikā un telpā. Kopā ar Jelgavas Spīdolas ģimnāziju par galveno balvu cīnījās Tukuma Raiņa ģimnāzija, J. Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskola, Majoru vidusskola, Aizputes vidusskola, Salaspils 1. vidusskola, Siguldas 1. pamatskola, Daugavpils 10. Vidusskola, Spoģu vidusskola, Brocēnu vidusskola, Ciblas vidusskola, Daugavpils 10. vidusskola, Palsmanes pamatskola, Tukuma 2. pamatskola, Rīgas Ostvalda vidusskola, Skaistkalnes vidusskola, Viesītes vidusskola, Priekules vidusskola, un PIKC "Daugavpils tehnikums".