PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9471.jpeg
Foto: senkaya / 123RF
Lai uzlabotu pārtikas kvalitāti, jāapsver ideja noteikt nodokļu atlaides pārtikas piegādātājiem izglītības iestādēs. 

Tā uzskata biedrības "Vecāki par izglītību" valdes locekle Silvija Titova-Meija.

Viņa ziņu aģentūrai LETA apgalvoja, ka vecāki vienmēr iestājas par kvalitatīvu pārtiku, neizslēdzot arī bulciņas, ja tās ir taisītas no kvalitatīvām izejvielām.

Vecāku pārstāve uzsvēra, ka par 1,42 eiro ir ļoti grūti izgatavot kvalitatīvu pārtikas produktu, ko piedāvāt izglītojamajiem.

"Ja gribam, lai ēd lēti un labi, jāsāk domāt par nodokļu atlaidēm izglītības iestāžu apgādātājiem ar ēdienu - ražotājiem, piegādātājiem," sacīja S.Titova-Meija.

Biedrības pārstāve norādīja, ka arī stāsts par nekvalitatīviem dārzeņiem Rīgas izglītības iestādēs saistīts tieši ar šo problēmu - mēģinājumu iekļauties cenā, vienlaikus nezaudējot peļņu. Tai pašā laikā viņa uzsvēra, ka šajā gadījumā nopietni būtu jādomā arī par kontroles mehānismu, lai "visi pēkšņi nekļūtu par pārtikas piegādātājiem izglītības iestādēm".

Situācijā ar bulciņu aizliegumu skolās būtiskākais ir jautājums par kvalitatīvu darbu, izstrādājot likumu, jeb par to, kā savā starpā sadarbojās ministrijas, skaidroja S.Titova-Meija. Pēc viņas teiktā, tracis, kas tagad radies, ir rezultāts nekvalitatīvam darbam, izstrādājot likumprojektu, turklāt "ne tikai par bulkām", norādīja S.Titova-Meija.

Viņa skaidroja, ka vecāki neiestājas pret bulciņām skolās - tās tur var būt, tikai jāizpildās nosacījumam, ka tās ražotas no kvalitatīvām izejvielām.