PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

12148.jpeg
Foto: pexels
Iekšlietu ministrija (IeM) organizē konkursu "Esi drošs - neesi pārdrošs" Latvijas skolu 7.-8. klašu skolēniem.

Konkursā skolēnus pēc vasaras brīvlaika aicina atjaunot savas zināšanas drošības jautājumos.

Skolēni sacentīsies par titulu "Visdrošākā klase - 2017", parādot savas zināšanas ugunsdrošībā, pirmās palīdzības sniegšanā, drošībā uz ūdens, kā arī uz ielas un mājās.

Konkursu organizē Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Līvu Akvaparku, AS "Latvijas Gāze", AS "Sadales tīkls", Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Katra skola konkursam var pieteikt vienu 7.klases un vienu 8.klases komandu, informē aģentūra LETA.

Lai pārbaudītu zināšanas par drošību, komandas veiks uzdevumus un iejutīsies dažādās situācijās, kurās būs jāparāda savas prasmes pareizi rīkoties dažādās bīstamās situācijās. Katras skolas komandai, kura iekļūs pusfinālā, būs arī mājasdarbs - jāsagatavo priekšnesums par tēmu - "Esi drošs - neesi pārdrošs".

Konkursa mērķis ir nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību bīstamās situācijās. Konkursa norise notiks divās atlases kārtās ar pusfinālu 13. oktobrī un finālu 26. oktobrī. Kā galvenā balva konkursa uzvarētājiem būs iespēja izbaudīt ūdens priekus Līvu Akvaparkā.