PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6219.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
Lai gan streiks neesot pašmērķis izglītības problēmu risināšanai, taču nepieciešamības gadījumā skolotāji ir gatavi tajā piedalīties un pārtraukt darbu.

Tā intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāve, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolotāja Inga Ermansone, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Uz jautājumu par sajūtām un secinājumiem pēc vakar notikušā pedagogu mītiņa, I. Ermansone stāstīja, ka braucot atpakaļ no Rīgas skolotāji pārrunājuši, ko ir gatavi darīt, ja situācija nemainīsies. Tad viens no secinājumiem esot bijis, ka pedagogi ir gatavi rīkot un iesaistīties daudz nopietnākās akcijās.

"Streiks ir galējais līdzeklis, lai gan tas nav mūsu pašmērķis. Tomēr, ja nekas nemainīsies, tad mēs būsim spiesti rīkoties un šādiem pasākumiem ir gatavi pievienoties pat tie pedagogi, kuri nav arodbiedrības biedri," stāstīja I. Ermansone.

Jau ziņots, ka pirmdien Doma laukumā protesta akcijā pulcējās aptuveni 7000 izglītības un zinātnes darbinieku, kuri pieprasīja taisnīgu samaksu par veicamajiem darba pienākumiem.