PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7373.jpeg
Foto: franckito / 123RF
Pēc tam, kad Lietuvas parlaments vakar pieņēma nākamā gada valsts budžetu, Lietuvas skolotāji pārtrauca otrdien sākto streiku.

Lietuvas Izglītības darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Andris Navicks sacīja, ka streikam vairs nav jēgas. Viņš teica, ka, tā kā valdība neko nedara, lai atjaunotu finansējumu izglītībai pirmskrīzes līmenī, arodbiedrības gatavojas atsākt streiku februārī vai martā, informē Latvijas Avīze.

Vakar streikā piedalījās 300 skolotāju deviņu pašvaldību izglītības iestādēs. Skolotāji pieprasa, lai tiktu palielināts tā sauktais skolēnu grozs jeb finansējums vienam skolēnam, samazināts skolēnu skaits skolā, kā arī palielinātas sociālās garantijas izglītības darbiniekiem. Premjerministrs Aļģirds Butkevičs paziņojis, ka pret streikojošajiem izglītības darbiniekiem tiks uzsākta tiesvedība.

E-klase jau rakstīja par Lietuvas skolotāju un bērnudārzu audzinātāju rīkoto streiku, kas sākās otrdien. Skolas arī aicināja līdz 2015.gada 1.septembrim radīt labvēlīgus apstākļus, lai skolotāji varētu saņemt pensiju no 55 gadu vecuma.