PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Skolotāji var pieteikties bezmaksas kursos par satiksmes drošības noteikumu mācīšanas pieejām un metodēm skolās
Skolotāji var pieteikties bezmaksas kursos par satiksmes drošības noteikumu mācīšanas pieejām un metodēm skolās
Foto: CSDD
2021./2022. mācību gadā Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Rīgas 1. Tālmācības vidusskolu organizē bezmaksas kursus sākumskolu un pamatskolu skolotājiem par satiksmes drošības noteikumu mācīšanas metodiku skolā.

Pieteikšanās uz kursiem skolotājiem ir atvērta OpenSchool.lv vietnē līdz 2021. gada 6. oktobrim.

“Mūsdienu mainīgajos apstākļos, kas skar pasauli un tai skaitā arī ikvienu no mums, ir nepieciešams pilnveidot savas prasmes par izglītības procesu un satura izmaiņām. Mēs redzam, ka skolotāji ir pārslogoti un viņiem ir nepieciešams atbalsts, kas viņiem ļautu vieglāk vadīt un nodrošināt efektīvākus mācību procesus skolā. Tāpēc  satiksmes drošības jautājumu pieeju un metožu apguvē mēs vēlamies palīdzēt pedagogiem,  pilnveidojot prasmes un papildinot zināšanas par satiksmes drošības noteikumu mācīšanas metodēm un pieejām,” tā par gaidāmajiem kursiem stāsta CSDD izglītības projektu vadītāja Valda Kjaspere.

Mācību kursi tiek plānoti 6 Latvijas pilsētās: Rīgā, Bauskā, Jelgavā, Kuldīgā, Rēzeknē un Valmierā. Kursi tiks organizēti pa grupām, kurās varēs piedalīties līdz 30 skolotājiem. Plānotais viena kursa ilgums ir sešas stundas jeb viena diena, iekļaujot gan teoriju, gan arī praksi. Kursus vadīs Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas tiešsaistes izglītības metodiķe Jeļena Horoškina un satiksmes drošības pasniedzējas Tija Āboliņa un Sandra Poriņa. Kursa noslēgumā skolotāji saņems apliecību par pedagogu profesionālās kompetences pilnveidi, kā arī īpašu interaktīvo mācību līdzekli — galda spēli, ko  viņi varēs izmantot satiksmes drošības jautājumu mācīšanā savās skolās. Spēle ir oriģināls jaunums satiksmes drošības noteikumu mācību nodrošināšanā skolās un interešu izglītības iestādēs.

Ikvienam Latvijas skolotājam būs iespēja piedalīties arī radošo darbu konkursā, kurā būs iespēja iepazīstināt ar savu pieeju satiksmes drošības jautājumu pasniegšanai skolēniem.  Interesantāko satiksmes drošības mācību stundu piemēru, mācību līdzekļu piemēru u.c. materiālu autori (autoru kolektīvi) mācību gada noslēgumā saņems CSDD pateicību un balvas.

Kursu datumi un norises vietas tiks paziņotas pēc pieteikumu apkopošanas. Priekšroka tiks dota tām vietām, kur būs pieteicies lielākais skolotāju skaits.

Bezmaksas kursos var pieteikties līdz 6. oktobrim vietnē OpenSchool.lv. Ja rodas jautājumi, rakstiet mācību projekta vadītājai Jeļenai Horoškinai uz e-pastu [email protected]

Reklāmraksts