PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

9044.jpeg
Foto: Lu.lv
Kamēr jaunā atalgojuma modeļa nav, finansējumu nevar sadalīt, skaidroja politiķis. Skolotājiem būs lielākas algas, ja spēs vienoties par jauno atalgojuma modeli. 

Tā šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis.

Viņš piebilda, ka līdzekļi, kas paredzēti šim mērķim no nākamā gada 1.septembra līdz 31.decembrim, tiks iekļauti neparedzēto izdevumu sadaļā, paredzot, ka tiklīdz būs gatavs jaunais atalgojuma modelis, līdzekļi tiks pārdalīti.

Kā ziņots, sākot streika procedūru, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) pieprasījusi vairākos ar izglītības jomu saistītos likumos noteikto punktu izpildi, kā arī ieteikumu par jauno pedagogu darba samaksas modeli ievērošanu.

LIZDA prasa ņemt vērā tās iebildumus pedagogu darba samaksas jaunajā modelī, nodrošinot tā ieviešanai nepieciešamo finansējumu. Tāpat ir jāpilda Izglītības likuma 53.pantā noteiktais, izstrādājot pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, ko nepieciešams apstiprināt Ministru kabinetā.