PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Skolotājiem un radošo profesiju pārstāvjiem pieejamas digitālās izaugsmes meistarklases
Skolotājiem un radošo profesiju pārstāvjiem pieejamas digitālās izaugsmes meistarklases
Foto: Riga-TechGirls
“Riga TechGirls” sadarbībā ar “Google.org” ir izveidojusi specializētas digitālo prasmju bezmaksas mācību programmas “Cilvēcīgi par tehnoloģijām” trīs nozaru pārstāvjiem – izglītības, radošo profesiju un veselības aprūpes darbiniekiem. Skolotājiem, kā arī mākslas un kultūras profesiju pārstāvjiem pieteikšanās nodarbībām jau ir sākusies, bet veselības nozares darbiniekiem mācības būs pieejamas gada otrajā pusē.

Mācību mērķis ir palīdzēt attiecīgās nozares speciālistiem viegli un ātri apgūt tehnoloģijas, tādējādi padarot tās pieejamākas un veicinot tehnoloģiju priekšrocību izmantošanu.

Skolotājiem nodarbības sāksies 8. februārī, savukārt kultūras un mākslas pārstāvjiem – 22. februārī.

Katra no “Cilvēcīgi par tehnoloģijām” mācību programmām ir pielāgota konkrētās nozares pārstāvjiem.

Programmas svarīgākās detaļas:

  • 3 aizraujoši mēneši,
  • kopā 24 nodarbības,
  • 4 praktiskas darbnīcas,
  • skolotājiem nodarbības otrdienās un ceturtdienās no plkst. 17.00 līdz 18.30,
  • nodarbības notiks tiešsaistē, bet būs iespējams arī ieraksts.

Dalība mācībās ir bez maksas, un par sekmīgu programmas apguvi tiks izsniegts sertifikāts. Pieteikties mācībām iespējams šeit.

Iespēja uzlabot darbu jebkurā jomā

Šogad papildu “Riga TechGirls” vispopulārākajām mācībām “Iepazīsti tehnoloģijas” organizācija izlēma piedāvāt specializētu programmu nozarēs, kuras visvairāk ietekmējis Covid-19 laiks. Vienlaikus tās ir nozares, kam ir vislielākā ietekme mūsu ikdienā.

“Vēlamies parādīt, ka tehnoloģijas var vienkāršot un uzlabot darbu jebkurā industrijā un ka tā nav tikai IT nozares vajadzība,” teic “Riga TechGirls” vadītāja Anna Andersone.

“Riga TechGirls” mācību programmas “Cilvēcīgi par tehnoloģijām” tapšanā ir sadarbojušies izglītības, kultūras un mākslas, veselības aprūpes speciālisti kopā ar IT sektorā strādājošiem, ievērojot digitālo kompetenču starptautiskos standartus un nozares rekomendācijas.

Ir jāturpina mācīties

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece teic, ka attālināto mācību laikā daļa pedagogu būtiski uzlaboja savas digitālās prasmes, mācību procesā ieviešot dažādu platformu un rīku izmantošanu. Rezultātā ir liela atšķirība starp pedagogu digitālajām prasmēm šobrīd un laikā pirms pandēmijas sākuma. Tomēr tehnoloģijas nepārtraukti mainās un pilnveidojas.

“Tāpēc, lai spētu tās veiksmīgi pielietot, arī mums jāturpina mācīties. Šādas digitālās izaugsmes meistarklases ir viens no veidiem, kā varam to darīt,” saka A. Muižniece.

“Riga TechGirls” mācību programmu “Cilvēcīgi par tehnoloģijām” informatīvi atbalsta Kultūras ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un Rīgas dome.