PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Skolotāju virtuālie asistenti: Flip tāfele un 360 grādu kamera
Skolotāju virtuālie asistenti: Flip tāfele un 360 grādu kamera
Foto: Samsung
Aizvien vairāk skolotāju mācību stundu organizēšanai izvēlas izmantot dažādus hibrīdus modeļus, sekmējot to skolēnu iesaisti, kuri mācās no mājām. Viens no risinājumiem, kas ļauj panākt lielāku skolēnu ieinteresētību un mijiedarbību, ir Samsung Flip tāfeles izmantošana kopā ar viedo pūci jeb 360 grādu kameru Meeting Owl Pro.

Bērnus aizrauj tehnoloģijas. Skolotāji ir vienisprātis, ka šādas interaktīvās tāfeles un kameras izmantošana, paaugstina bērnu iesaisti mācību procesā. Samsung Flip ir universāla ierīce ar plašām programmatūras un savienojamības iespējām. Neatsverams resurss, kas padara mācību stundas efektīvākas un mūsdienīgākas.

“Digitālo barjeru laušana, man kā skolotājai, ir atklājusi pavisam jaunu pieeju mācību procesam. Samsung Flip un 360 grādu kameras darbības principus apguvu ļoti ātri un priecājos, ka arī mani skolēni to novērtēja. Mācību process ir daudz dinamiskāks un iekļaujošāks, vairāk iesaistot skolēnus, kuri mācās attālināti”, uzsver Ādažu vidusskolas matemātikas skolotāja Daiga Būda.

Kā Samsung Flip var palīdzēt skolotājiem?

Samsung Flip tāfeles darbības pamati un funkcijas ir intuitīvas un vienkāršas, tāpēc skolotājiem nav nepieciešamas specifiskas zināšanas, lai uzsāktu darbu. 55 collu ekrāns pilnībā aizstās ierastās papīra tāfeles, jo to iespējams lietot gan vertikāli, gan horizontāli. Savukārt 75 collu un 85 collu tāfeles ekrānos var integrēt datora ekrānu. Savienojoties ar internetu, skolotāji pie tāfeles var pieslēgt līdz pat 50 datorus un telefonus, ļaujot bezvadu režīmā skolēniem kopīgot un prezentēt savus darbus.

Papildu funkcijas, ko novērtēs ikviens skolotājs:

  • lielākā auditorijā iespējams uz tāfeles redzamo dublēt uz papildus ekrāniem vai projektoriem;
  • uz tāfeles uzrakstīto var vienkārši nodzēst ar plaukstu vai pirkstu, padarot strādāšanu īpaši ērtu;
  • tāfelē iebūvētais pārlūks ļauj saglabāt svarīgākās vietnes un pievienot tās grāmatzīmēm, tādējādi saīsinot laiku attiecīgās vietnes piekļuvei;
  • darba procesa laikā iespējams izmantot digitālu lineālu, transportieri, trijstūri, kvadrātu un apli, kā arī pašu radītās darba formas un šablonus, kas ļauj īpaši personalizēt savu mācību saturu un tā pasniegšanu atbilstoši mācību vielai;
  • darbu eksportēšana, nosūtot tos uz e-pastu, saglabājot zibatmiņā, tīkla datu glabātuvē, vai izprintējot;
  • iespēja bezvadu režīmā pieslēgt Android, Windows, iOS vai MacOS iekārtas;
  • piekļuve mācību materiāliem, kuri saglabāti tīkla datu glabātuvē;
  • svarīgākos darbus, kas glabājās pabeigto darbu glabātuvē, var nobloķēt ar skolotāja izveidotu PIN kodu, liedzot tiem piekļuvi citiem;
  • tāfeles ekrāns pārklāts ar antibakteriālu pārklājumu, pateicoties kuram tiek kavēta mikrobu rašanās un tiek nodrošināta aizsardzība pret noteiktām baktērijām .

 

360 grādu kamera dinamiskākām stundām

Atrodoties mājas vidē, skolēniem grūtības sagādā fokusēti koncentrēties un pilnvērtīgi pievērsties mācībām. Tradicionālās kameras un risinājumi attēlo tikai konkrētu redzes leņķi, kas nespēj ilgi noturēt skolēnu uzmanību. 360 grādu kamera jeb pūce ir īpaša ar to, ka tā seko līdzi skaņai un pielāgo tai attēlu. Ja skolotājs runā un pārvietojas pa klasi, kamera reaģēs un sekos līdzi. Arī tad, ja skolēni iesaistās aktivitātes un atbild uz uzdotajiem jautājumiem, video kadrā būs redzams gan skolotājs, gan atbildes sniedzējs.

Ja vēlies uzzināt vairāk par Samsung tehnoloģiju risinājumiem skolās, aizpildi anketu ŠEIT un mēs ar jums sazināsimies!

Reklāmraksts