PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

12181.jpeg
Foto: Pexels
Saldus novada dome ārkārtas sēdē vakar nolēmusi slēgt Rubas speciālo internātpamatskolu, informēja Saldus novada pašvaldības pārstāve Zane Sproģe.

Ņemot vērā to, ka 1.septembrī Rubas speciālajā internātpamatskolā vairs nebija neviena skolēna, nolemts šo izglītības iestādi likvidēt. Līdz ar to nolemts ar 30.septembri atbrīvot no amata pienākumu pildīšanas skolas direktori Sandru Statkus.

Jau augustā Saldus novada dome lēma par novadā esošo speciālās izglītības iestāžu tīkla reorganizāciju, kas tostarp paredzēja līdz 2018.gada 31.maijam likvidēt Saldus novada pašvaldības Rubas speciālo internātpamatskolu, kurā pēdējā laikā mācījās tikai 22 audzēkņi ar garīgās attīstības traucējumiem. Šīs skolas audzēkņiem bija iespēja izvēlēties, vai apmeklēt izglītības iestādes Saldū, Nīgrandes vai Zirņu pagastā, kur skolas realizē attiecīgās speciālās izglītības programmas.

Pašvaldības deputāte un izglītības un jaunatnes lietu komisijas vadītāja Vineta Vovere, kura ir arī Cieceres internātpamatskolas direktore skaidroja, ka domes lēmums saistīts ar to, ka vispārizglītojošo internātskolu uzturēšanas izdevumus no valsts budžeta finansēs līdz 2017.gada 31.decembrim un pašvaldībām sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) jāmeklē risinājumi internātskolu tālākai finansēšanas kārtībai.

Saldus pašvaldība ar IZM pārrunājusi dažādus risinājumus, kā arī turpmāk varētu cerēt uz valsts finansējuma saņemšanu, un gala rezultātā tapis domes lēmums par pašvaldības izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu un mācību procesa organizēšanu speciālajā izglītībā Saldus novadā, informē aģentūra LETA.

Dome lēmusi, ka Cieceres internātpamatskola turpinās pastāvēt, taču līdz nākamā gada 1.augustam tā tiks reorganizēta, nododot divu speciālās pamatizglītības programmu izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem realizēšanu jaundibināmajai Kalnsētas speciālajai internātpamatskolai.

Kalnsētas speciālā internātpamatskola Kalnsētas ielā 2, Saldū, tiks dibināta 2018.gada 1.augustā. Tai juridiski tiks pievienota arī Saldus speciālā pirmsskolas izglītības iestāde "Cerībiņa", kas faktiski turpinās darbu līdzšinējās telpās Veidenbauma ielā 2A.