PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9060.jpeg
Foto: stylephotographs / 123RF
Šonedēļ notiks pirmā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) un vairāku ministriju izlīgšanas komisijas sēde. 

Tajā tiks mēģināts rast risinājumus saistībā ar arodbiedrības prasībām attiecībā uz pedagogu algām un citām izglītības nozares nepilnībām.

No katras puses komisijā darbosies septiņi pārstāvji. No Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) puses komisijā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, IZM Valsts sekretāre Līga Lejiņa, IZM Izglītības departamenta direktore Evija Papule, izglītības un zinātnes ministres padomnieks Kaspars Bērziņš, IZM vecākā eksperte Modra Jansone, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilona Raugze un Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens.

LIZDA piedāvāja vairākus iespējamos izlīgšanas komisijas sēdes norises laikus. IZM patlaban no savas puses ir piekritusi piedāvājumam noturēt sēdi 6.oktobrī plkst.9.

Izlīgšanas komisijai būs jāformulē domstarpību protokols, cenšoties panākt izlīgumu. Šai komisijai lēmums būs jāpieņem septiņu dienu laikā.

Tā kā sarunas dažādos līmeņos līdz šim nav devušas vēlamos rezultātus, LIZDA uzskata par nepieciešamu sākt streika rīkošanas procedūru, aģentūru LETA informēja arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

LIZDA padome secinājusi, ka situācija darbā ar 2016.gada valsts budžeta projektu, paredzot nepietiekamu finansējumu jaunajam pedagogu darba samaksas modelim, ir neapmierinoša. Arodbiedrībā uzsvērusi, ka joprojām netiek ņemta vērā virkne priekšlikumu modeļa pilnveidošanai.