PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Šonedēļ Valmierā sākas BMX čempionāts
Šonedēļ Valmierā sākas BMX čempionāts
Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
Ceturtdien, 11. jūlijā, Valmierā sākās plaša mēroga starptautisks pasākums - Eiropas BMX čempionāts. Māra Štromberga trasē Valmierā kopumā uz starta redzēsim 1060 sportistus no 25 valstīm. Sportistiem šīs būs nozīmīgas Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības.

Eiropas BMX čempionātu Latvijā rīko Latvijas Riteņbraukšanas federācija un BMX klubs “Valmieras puikas” sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Eiropas Riteņbraukšanas savienību. Izglītības un zinātnes ministrija čempionāta rīkošanai nodrošinājusi 75 000 eiro lielu valsts finansējumu.

Čempionāta pirmajā dienā, 11. jūlijā, notiks oficiālie treniņi, bet pirmās sacensības – jau piektdien, kad no plkst. 17.30 par godalgām sacentīsies krūzeru grupu sportisti. Sestdien sacensības jaunāko grupu braucējiem (7 – 12 gadi), kā arī elites un junioru braucējiem. Pēc priekšsacīkstēm piektdien notiks arī svinīgā čempionāta atklāšana.

Lielākā konkurence solās būt prestižākajā grupā – vīriešu elitē. Sestdienas vakarā par godalgām sacentīsies 81 sportists. Uz starta redzēsim gan Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Niku Kimmanu, gan pasaules čempionu Silveinu Andrē, pērnā gada Eiropas čempionu Kailu Evansu, jauno zvaigzni Trī Vaitu, vairākkārtējo pasaules čempionu Žorisu Dodē, Latvijas šobrīd vadošo braucēju Kristenu Krīgeru un daudzus citus.

Svētdiena būs čempionāta noslēdzošā diena, kad sacensības uzsāks jauniešu un amatieru grupu sportisti.

Informācija par Eiropas BMX čempionātu pieejama mājaslapā.