PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Staļģenē uz nometni pulcēsies mazpulcēni
Staļģenē uz nometni pulcēsies mazpulcēni
Foto: Pexels
No šodienas līdz nedēļas beigām Staļģenē uz ikgadējo vasaras nometni "Visu daru es ar prieku!" pulcēsies mazpulcēni, mazpulku vadītāji, brīvprātīgie no Latvijas un citām Eiropas valstīm.

Nometnē piedalīsies vairāk nekā 300 cilvēki, aģentūru LETA informēja biedrības "Latvijas mazpulki" pārstāve Elīna Jogure.

Šogad nometnes tēma ir "Nekur nav tik labi, kā…". Nedēļas laikā mazpulcēni izzinās, kā ir būt ciemos, dabā, ekskursijā, pārgājienā un arī mājās. Lielā vasaras nometne šogad pulcinās 220 mazpulcēnus, 37 mazpulku vadītājus un 62 brīvprātīgos jauniešus, tai skaitā 12 ārzemju brīvprātīgos no dažādām Eiropas valstīm. Neiztrūkstoša nometnes sastāvdaļa būs telšu pilsētiņa, radošās darbnīcas, talantu vakars, kā arī darbošanās mazajās nometņu grupās - saimēs.

Jogure skaidroja, ka šogad vasaras nometne nedaudz atšķirsies no citiem gadiem tieši ar starptautisko gaisotni, ko ienesīs Eiropas Solidaritātes korpusa īstermiņa brīvprātīgā darba projekts "Mājas". Projekts atklāts jūlija sākumā, un 20 jaunieši no Latvijas, Itālijas, Polijas, Slovēnijas, Rumānijas, Portugāles un Bulgārijas darbojušies nedēļu, lai gatavotos nometnei, bet nometnes nedēļā pievienosies mazpulku ilggadējiem brīvprātīgajiem nometnes realizēšanā.