PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

81712576_s.jpg
Foto: 123RF
E-klase un apdrošināšanas sabiedrība “Seesam” iekļāvusi jaunu papildinājumu “Drošā skolēna polisē” – skolēnu civiltiesiskā apdrošināšana vasaras darbu laikā, tā papildinot polisē iekļauto risku klāstu.

“Apdrošinātāji, tāpat kā uzņēmēji, seko līdzi izmaiņām sabiedriskajos procesos un pieprasījumam tirgū, tāpēc ņemot vērā ik gadus pieaugošo interesi par skolēnu darba iespējām vasaras laikā, piedāvājam jaunu un līdz šim nebijušu apdrošināšanas risku – skolēnu civiltiesisko apdrošināšanu vasaras darbu laikā,” stāsta “Seesam” pārstāvis Arnolds Linītis.

“Drošā skolēna polises” apdrošināšanas papildinājums paredz segt skolnieka kā darba ņēmēja atbildību vasaras brīvlaikā pret tā darba devēju un viņa kustamo vai nekustamo īpašumu. Tas nozīmē, ka situācijā, ja veicot darba pienākumus, skolēns sabojā, piemēram, biroja printeri vai datoru, tad izmaksas par remontu vai jauna iegādi sedz apdrošinātājs.

Kā norāda A. Linītis, šī apdrošināšana pasargā gan darba devēju, gan skolēnu un viņa vecākus no liekiem kreņķiem un tēriņiem, kas var gadīties, strādājot ar jaunieti, kuram tā nereti ir pirmā nopietnā darba pieredze. “Kļūdas un kļūmes var gadīties ikvienam, taču, lai pasargātu no to sekām, nereti pietiek ar apdrošināšanu,” uzsver “Seesam” speciālists.

Pēc Valsts Nodarbinātības dienesta (NVA) informācijas vislielākā skolēnu (15 – 20 gadi) nodarbinātība ir Rīgā, kur ar NVA programmas atbalstu pērn tika nodarbināti 2093 skolēnu, taču kopumā Latvijā 5000. Jāatzīmē, ka arī vairākas Latvijas pašvaldības īsteno skolēnu vasaras nodarbinātības programmas.

Plašāku informāciju par bērnu nodarbinātību lasiet rakstā.

Plašāka informācija par apdrošināšanas piedāvājumu, pieslēdzoties E-klasei, Partneru sadaļā "Apdrošināšana".