PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

8823.jpeg
Foto: bialasiewicz / 123RF
No 24.jūlija līdz 30.jūlijam Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē notiks starptautisks izglītības forums.

Forumā "Kā samazināt plaisu starp universitāti un profesiju" Eiropas inženiertehnisko augstskolu studenti, mācībspēki un vietējo un starptautisko uzņēmumu pārstāvji analizēs inženierizglītības kvalitāti un atbilstību darba tirgum, informē ziņu aģentūra LETA.

Pasākuma atklāšana notiks 24.jūlijā plkst.9. Foruma mērķis ir, satiekoties trim ieinteresētajām pusēm - studentiem, mācībspēkiem un darba devējiem - un diskutējot par būtiskiem inženierizglītības jautājumiem, sniegt ieguldījumu Eiropas inženierizglītības attīstībā, lai stiprinātu saikni starp universitātē iegūtajām zināšanām un profesionālajām prasmēm, kas nepieciešamas topošajiem inženieriem visā Eiropā, lai veidotu veiksmīgu karjeru un sekmīgi konkurētu darba tirgū.

Forumā izskanējušie priekšlikumi tiks apkopoti vērienīgā publikācijā, kuru Best Izglītības komiteja iesniegs Eiropas Komisijas institūcijām, lai pilnveidotu inženieru studiju programmas un inženiertehniskās izglītības sistēmu Eiropā.

Starptautisko izglītības forumu atbalsta RTU, un tam piešķirta UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas patronāža, kas apliecina pasākuma augsto kvalitāti un nozīmi Eiropas inženieru izglītības attīstībā.

RTU studentu organizācija Best-Riga ir viena no 96 Eiropas tehnisko universitāšu studentu organizācijas Best grupām.