PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

8877.jpeg
Foto: limonzest / 123RF
Studenti izmantos gūtās zināšanas un praktisko pieredzi, lai izstrādātu priekšlikumus Krāslavas pašvaldības ēku energoefektivitātes uzlabošanai. 

Aktualizējot atjaunojamo resursu izmantošanas iespējas Latgalē, no šodienas līdz 28.augustam Rīgā un Latgales reģionā norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) starptautiskā vasaras universitāte Biļete uz nākotni, informē ziņu aģentūra Leta.

Studentu darbu prezentācijas notiks vasaras universitātes noslēgumā 27.augustā RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūtā, Rīgā. Noklausīties studentu priekšlikumus aicināti arī Krāslavas novada domes pārstāvji.

Vasaras universitātē piedalīsies 22 vides un enerģētikas inženierzinātņu bakalaura un maģistra līmeņa studenti no dažādām pasaules valstīm, universitātei pievienosies arī daži RTU vides zinātnes studenti. Dalībnieki starptautiski atzītu lektoru - akadēmiskā personāla, pētnieku un doktorantu - vadībā tiks iepazīstināti ar Latvijas sasniegumiem atjaunojamās enerģijas tehnoloģiju ieviešanā, īpašu uzmanību veltot ilgtspējīgai un efektīvai enerģijas ražošanai, tehnoloģiju ieviešanai un enerģijas patēriņam privātajā un publiskajā sektorā.

Studenti klātienē iepazīs arī Latvijas enerģijas ražotājus un apmeklēs jaunākās un inovatīvākās ēkas Rīgā un Latgalē, tostarp Latvijas Nacionālo bibliotēku, elektroenerģijas ražošanas un tirdzniecības uzņēmuma Latvenergo Energoefektivitātes centru, Latgales vēstniecību Gors, kā arī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru Zeimuļs.