PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

11990.jpeg
Foto: httpwww.123rf.comprofile_goodluz'goodluz 123RF Stock Photoa
Šodien pēcpusdienā studētgribētāji uzzinās uzņemšanas pirmās kārtas rezultātus augstskolās.

Vienotajā uzņemšanās sistēmā reflektanti varēja pieteikties studijām Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Ekonomikas un kultūras augstskolā, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Liepājas Universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.

Konkurss vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti šodien pēc plkst.15.00, otrās kārtas rezultāti - 18.jūlijā pēc plkst.17.00. Konkursa rezultāti tiks paziņoti e-pakalpojumā "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās", kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā.

Pēc konkursa pirmās kārtas rezultātu uzzināšanas reflektantam jāizlemj, vai viņš vēlas turpināt piedalīties konkursā uz pieteikumā norādītajām studiju programmām vai nevēlas pretendēt uz studijām nevienā no studiju programmām. Konkursa pirmajā kārtā studiju vietu reflektants iegūs tādā gadījumā, ja šī studiju vieta konkursa rezultātā tiks apstiprināta viņa pirmajā prioritātē.

Ja konkursa rezultātā neapstiprināsies pirmā prioritāte, tad konkursa 1.kārtā studiju vietu reflektants neiegūst. Tādā gadījumā studiju vietu var iegūt konkursa otrajā kārtā. Pēc pirmās kārtas rezultātiem var iepazīties ar savu provizoriski iegūto studiju vietu, informē aģentūra LETA.

Vislielākais pieteikumu skaits saņemts Latvijas Universitātē, kur kopumā saņemti 14 055 pieteikumi, savukārt kā pirmo prioritāti kādu no studiju programmām šajā augstskolā izvēlējās 3313 interesents. Otrajā vietā pēc pieteikumu skaita ir Rīgas Tehniskā universitāte, kur saņemti 12 202 pieteikumi (2314 ar pirmo prioritāti). Savukārt trešā populārākā augstskola vienotajā pieņemšanā ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar 2702 pieteikumiem (777 pieteikumi ar pirmo prioritāti).

Populārākā studiju programma reflektantu vidū ir "Tiesību zinātne" Latvijas Universitātē. Tai seko "Datorzinātnes" un "Ārstniecība" turpat Latvijas Universitātē.