PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Svini svētkus ar Gardu muti rabarberu svētku dzērienu
Svini svētkus ar Gardu muti rabarberu svētku dzērienu
Foto: Valmiermuiža
Godinot Latvijas dzimšanas dienu un gaidāmos ziemas saulgriežus, Gardu muti ietērpuši bērnības prieka garšu – rabarberu zelteri svētku brunčos un radījuši skābeni spirdzinošu svētku dzērienu 0,7l pudelē no Latvijas laukos audzētiem rabarberiem. Tā ir tīra Latvijas garša – ūdens, rabarberi un nedaudz cukura. Nekā lieka!

Svētki ir jāsagaršo, jāsasmaržo un dziļi jāpiespiež pie krūtīm, lai tā labā sajūta vēl ilgi nelaistu vaļā. Un tieši labu sajūtu un brīnumu iedvesmoti, Gardu muti turpina lolot Latvijas garšas, atgriežot sen aizmirsto, bet tik ļoti vērtīgo Latvijas gardumlietu.

rakstā2.jpg

Svētku svinēšanai tik ļoti piestāv Latvijas rabarberu zelteris svētku pudelē. Rabarberam piemīt garastāvokļa uzlabojošas īpašības, kā arī 100 grami rabarberu kātu satur tikai 25 kilokalorijas. Tas ir tik īsts, tīrs un dabīgs, lai ar lepnumu goda vietā celtu kā ikdienā, tā svētkos. Tas nebēdnīgi iedzirkstīs ikvienā ballītē, atstājot jau tik iemīļotā rabarbera zeltera mīlestības pēcgaršu uz mēles. Jo, kas gan ir svētki bez dzirkstošiem prieka burbuļiem, kuri tā vien traucās laukā no pudeles, lai apreibinātu gaisu un sakārdinātu garšas kārpiņas.

rakstā.jpg

Zeltera gatavošanā izmantota rabarberu sula, kuru gādājam no mazajiem ģimenes ražotājiem “Very Berry” un “Dabas auglis”. Katrs rabarbers ir Latvijas zemes izauklēts, saules apmīļots un latviešu rokām ievākts. Pilnīgākai garšai pievienojam Latvijā audzētu rabarberu sīrupu no SIA “Leatus”, kā arī pilienu sulas no Latvijas purva dzērvenēm. Ūdeni iegūstam no Valmiermuižas dziļurbuma akas, ko bagātinām ar ogļskābo gāzi, iegūstot dzirkstošu, skābeni spirdzinošu zelteri. Rabarberu zelteris nesatur mākslīgus saldinātājus un aromatizētājus. Lai pilnībā izjustu Latvijas vasaras spirdzinājuma garšu, parūpējies, lai zelteris arvien būtu rīta rasas vēsumā + 5 grādu temperatūrā.

Latvijas rabarberu zelteris svētku pudelē iegādājams Valmiermuižas interneta veikalā un abās tirgotavās: Valmiermuižā līdzās Valmiermuižas alus darītavai un Rīgā, Valmiemuižas alus vēstniecībā, A.Briāna ielā 9a.

Reklāmraksts