PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Ministrs_sveic_EuroSkills_2018_medalniekus.jpg
Foto: Publicitātes foto
Latvijas komandas konkursantus par panākumiem starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā "EuroSkills 2018" 31. oktobrī svinīgi sveica izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Pateicības rakstus par ieguldījumu konkursantu panākumu un prasmju veicināšanā ministrs pasniedza arī komandas ekspertiem, pedagogiem un atbalstītājiem.

Ministrs K. Šadurskis uzsver: “Latvijas profesionālā izglītība šodien sniedz modernu pasaules līmeņa izvēli, kur katram ir iespēja apzināties un attīstīt savus talantus. Mēs patiesi varam lepoties ar mūsu jauniešu izcilajiem panākumiem visaugstākā līmeņa starptautiskajos meistarības konkursos. Tā nav nejaušība, bet tie ir mūsu skolotāji, kas spēj atklāt talantus un viņus virzīt, jaunieši, kas apliecina savu mērķtiecību un patieso interesi par profesiju. Esmu pārliecināts, ka, līdzīgi kā sportā, visaugstākā mēroga sasniegumi spēj iedvesmot daudzus sekotājus, un ticu, ka arī turpmāk arvien vairāk jaunieši izvēlēsies savas izglītības tālākās gaitas saistīt ar profesionālo izglītību.”

Latvijas komandas jaunieši starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2018, kurš 26. - 28. septembrī norisinājās Budapeštā (Ungārijā), izcīnīja zelta medaļu modes tehnoloģiju prasmju konkursā, sudraba medaļu skatlogu noformēšanas prasmju konkursā, kā arī trīs izcilības medaļas smago spēkratu apkopes, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju un web lapu izstrādātāju prasmju konkursos.

Kopvērtējumā Latvijai 28 valstu konkurencē ir 7. labākais komandas rezultāts. Latvijas komandas 12 konkursanti 3 dienas saspringtos konkurences apstākļos veica sarežģītus starptautiska līmeņa uzdevumus 10 profesionālo prasmju konkursos. Kopskaitā konkursā piedalījās 525 jaunie profesionāļi.

Vairāk par Latvijas komandas sniegumu konkursā EuroSkills 2018 var atrast Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas sadaļā SkillsLatvia.

Latvijas dalību konkursā EuroSkills 2018 nodrošina VIAA, īstenojot projektu “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”, kuru finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts.